Καφές Λαϊκου: Από τους κόκκους στο φλιτζάνι

Άλλοι τον προτιμούν πρωί, άλλοι μεσημέρι, άλλοι απόγευμα… Το θέμα είναι ότι αρέσει σε όλους. Ο λόγος για τον κυπριακό καφέ... 
Το συνεργείο του InBusinessNews επισκέφτηκε το εργοστάσιο του Λαϊκού Καφεκοπτείου και κατέγραψε βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραγωγής.
Ο Διευθυντής Εργασιών Λάμπρος Αργυρίδης μάς περιέγραψε τα πέντε στάδια της διαδικασίας. 

«Το πρώτο στάδιο είναι η παραλαβή και αποθήκευση του ωμού καφέ, το δεύτερο η δημιουργία χαρμανιού, το τρίτο στάδιο είναι το καβούρδισμα, το επόμενο αφορά το αλέσμα και το τελευταίο στάδιο είναι η συσκευασία», αναφέρει ο κ. Αργυρίδης.

Ο καφές του Λαϊκού εμφανίστηκε στην αγορά στις 27 Μαΐου 1948, ενώ η πρώτη διανομή καφέ στην Λευκωσία έγινε με ποδήλατο, αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Λαϊκού Καφεκοπτείου Γιάννος Βαλανίδης. 

Σύμφωνα με τον κ. Βαλανίδη, κάθε χρόνο παράγονται 800 τόνοι καφέ, ενώ μέρος αυτού εξάγεται σε χώρες όπως Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία. 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
Άλκης Γαλατόπουλος: Πορεία πέραν των 60 ετών για την Novario-Tι είπε για την προσθήκη των προϊόντων Gaggenau
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής
Κίνα: Άλμα 26,7% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στο τετράμηνο
Jumbo: Αυξημένες κατά περίπου 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο