Έκκληση ΠΟΒΕΚ για τερματισμό των διαταγμάτων

Η ΠΟΒΕΚ και  οι Σύνδεσμοι επαγγελματικών επιχειρήσεων διαφωνούν με την επέκταση του τουριστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και με επιστολή προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για τερματισμό της πρακτικής των διαταγμάτων για τα ωράρια και για εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας ενώ καλούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να στηρίξουν τη θέση τους.

Στην επιστολή, με ημερομηνία 4 Αυγούστου 2014, ΠΟΒΕΚ, ΣΥΚΑΔΕ, Παγκύπριος Σύνδεσμος Αρτοποιών, Παγκύπρια Ομοσπονδία Κομμωτών – Κουρέων, Όμιλοι Υπεραγορών mas ΣΥΚ – ΑΝΕΜΟΣ,  SAVE MORE, Παγκύπριοι Σύνδεσμοι Ένδυσης – Υπόδησης, Κρεοπωλών, Περιπτεριούχων, Εμπορικών Καταστημάτων, αναφέρουν ότι οι Σύνδεσμοι και Φορείς, που εκπροσωπούν το 95% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, συζήτησαν “τα τουριστικά διατάγματα  και την κατάργηση ουσιαστικά των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων”. Προσθέτουν ότι ανέφεραν στον Πρόεδρο ότι η φιλελευθεροποίηση των ωραρίων των καταστημάτων και κυρίως η  Κυριακή αποτελεί ταφόπλακα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε σχέση με την ερμηνεία των όρων «Τουριστικό Διάταγμα», «Τουριστική Περιοχή», σημειώνουν ότι ο Νόμος 155(Ι) του 2006 καθορίζει με σαφήνεια τα συγκεκριμένα κριτήρια και προσθέτουν ότι αυτούσια η θέση που μετέφεραν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι: «Να τερματιστεί η πολιτική των διαταγμάτων και να ισχύσουν οι πρόνοιες της υφιστάμενης Νομοθεσίας».

ΠΟΒΕΚ και Σύνδεσμοι διατυπώνουν ακόμα ότι τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων ρυθμίζονται με νομοθεσία και μόνη αρμόδια γι’ αυτό είναι η κυπριακή Βουλή. Αφού αναφέρουν ότι το τελευταίο, έκτο κατά συνέχεια “παράνομο διάταγμα επέκτασης των ωραρίων των καταστημάτων λήγει στις 31.8.2014”, καλούν τα κόμματα και τη Βουλή να παρέμβουν και να στηρίξουν αυτήν την κοινή τους θέση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
Άλκης Γαλατόπουλος: Πορεία πέραν των 60 ετών για την Novario-Tι είπε για την προσθήκη των προϊόντων Gaggenau
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής
Κίνα: Άλμα 26,7% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στο τετράμηνο
Jumbo: Αυξημένες κατά περίπου 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο