Αλαλούμ στη βιομηχανική Εργατών

Σωρεία παραβιάσεων από τους ενοικιαστές χώρων στην Βιομηχανική Περιοχή Εργατών καταγγέλλει ο υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης με αφορμή σχετικό ερώτημα του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη.

Μέχρι σήμερα, αναφέρει ο υπουργός, έχουν κινηθεί αγωγές εναντίον 25 εταιρειών για μη έγκαιρη καταβολή των ενοικίων τους.  Για τρεις από αυτές έχει ζητηθεί η λύση της Σύμβασης Μίσθωσης.  Επίσης έχουν κινηθεί αγωγές σε 18 εταιρείες που παραβίασαν συμβατικές υποχρεώσεις, δηλαδή στέγαση αλλοδαπών, παράνομες επεκτάσεις, υπενοικίαση χωρίς έγκριση, διεξαγωγή λιανικής πώλησης.  

Προσθέτει δε πως σε εργοστασιακό κτίριο που προκλήθηκε πρόσφατα πυρκαγιά, ασκείτο βιομηχανική δραστηριότητα αλλά οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου επέτρεψαν την εγκατάσταση και άλλων δραστηριοτήτων χωρίς την έγκριση του Υπουργείου.  «Έχει ζητηθεί από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αρκετό καιρό πριν την πρόκληση της πυρκαγιάς, η λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον των παρανομούντων», σχολιάζει ο Γ. Λακκοτρύπης.

Στη Βιομηχανική Περιοχή Εργατών έχουν εκμισθωθεί βιομηχανικά οικόπεδα σε 80 εταιρείες οι οποίες έχουν ανεγείρει εργοστασιακά κτίρια στα οποία έχουν εγκαταστήσει δραστηριότητες. Σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν μέχρι το 25% του εργοστασιακού τους χώρου για διεξαγωγή εμπορικών δραστηριοτήτων, δηλαδή έκθεση και χονδρική πώληση προϊόντων δικής τους παραγωγής.

 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
Άλκης Γαλατόπουλος: Πορεία πέραν των 60 ετών για την Novario-Tι είπε για την προσθήκη των προϊόντων Gaggenau
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής
Κίνα: Άλμα 26,7% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στο τετράμηνο
Jumbo: Αυξημένες κατά περίπου 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο