Ποιμνιοτρόφοι: Περιμένετε την εξέταση του φακέλου

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ποιμνιοτρόφων θεωρεί πως η τελευταία ανακοίνωση του Συνδέσμου Τυροκόμων αποδεικνύει την προτεραιότητα που θέτει η συγκεκριμένη ομάδα, που δεν είναι άλλη από την προώθηση των ιδιοτελών της συμφερόντων, έναντι της προσπάθειας εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την απόφαση της Υπηρεσίας Έγκρισης Ιδιωτικών Εμπορικών σημάτων της ΕΕ, επί αιτήσεως Κύπριου αιτητή, ο οποίος συμπεριέλαβε στην αίτησή του και ποσοστά γάλακτος, αναφέρει πως “οι γαλακτοβιομήχανοι και μερικοί μεγαλοαγελοδοτρόφοι προσέτρεξαν, να αναδείξουν την υπόθεση ως μπούμερανγκ, για την διαδικασία έγκρισης του φακέλου του χαλουμιού ως ΠΟΠ”.

“Είναι πρόδηλη εξάλλου η εκμετάλλευση του χαλουμιού από την μικρή αυτή ομάδα με τα μεγάλα συμφέροντα, έναντι του δημοσίου συμφέροντος και θεωρούμε και την ανάδειξη του θέματος αυτού μέρος της γενικότερης τους προσπάθειάς τους για συνέχιση αυτής της εκμετάλλευσης. Είναι γνωστές οι υπερφίαλες και απονενοημένες ενέργειες της μικρής αυτής ομάδας προς καθυπόταξη του δημοσίου συμφέροντος, που είναι η κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ, στα ιδιοτελή και ευτελή ιδιωτικά τους συμφέροντα”, σημειώνει.

Όπως προσθέτει “το έχουν αποδείξει άλλωστε και με την απόσυρσή του φακέλου όταν ήταν αιτητές, επικαλούμενοι τα ίδια φληναφήματα, για να δικαιολογήσουν την προτίμηση τους στα διεθνή ιδιωτικά εμπορικά σήματα, τα οποία καταθέτουν σωρηδόν και όχι στο χαλούμι του δημοσίου συμφέροντος”.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ποιμνιοτρόφων τους καλεί να ηρεμήσουν και να περιμένουν την εξέταση του Φακέλου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι να συνεχίζουν την υπόσκαψη της εθνικής  προσπάθειας.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
Άλκης Γαλατόπουλος: Πορεία πέραν των 60 ετών για την Novario-Tι είπε για την προσθήκη των προϊόντων Gaggenau
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής
Κίνα: Άλμα 26,7% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στο τετράμηνο
Jumbo: Αυξημένες κατά περίπου 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο