Μεγαλεπήβολα σχέδια από Όμιλο Σιακόλα

Με πέντε σημαντικές επενδύσεις προχωρά το επόμενο διάστημα ο Όμιλος Σιακόλας μέσω των εταιρειών Woolworth (Cyprus) Properties Plc, ITTL Trade Tourist & Leisure Park Plc, Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc, Woolworth Commercial Centre Ltd και Superhome Center D.I.Y. Ltd.

Αναλυτικά:

The Mall of Cyprus – Στρόβολος, Λευκωσία

Η δημόσια εταιρεία ITTL Trade Tourist & Leisure Park Plc προβαίνει σε επέκταση στον πρώτο όροφο του The Mall of Cyprus, όπου θα συστεγάσει επιπρόσθετους χώρους εστίασης, χώρους αναψυχής και εμπορικούς χώρους μαζί με χώρους για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με τη δημιουργία μεσοπατώματος στη βόρεια και δυτική πλευρά του κτηρίου θα δημιουργηθούν επιπρόσθετοι 250 καλυμμένοι χώροι στάθμευσης. Με το έργο αυτό, όλοι οι χώροι στάθμευσης του The Mall of Cyprus (συνολικά 2.572) θα είναι καλυμμένοι για σκοπούς άνεσης και ασφάλειας των επισκεπτών.

Ταυτόχρονα, θα κατασκευαστεί δημόσια υπέργεια διάβαση πεζών πάνω από την οδό Βεργίνας, η οποία θα συνδέει το The Mall of Cyprus με την περιοχή της Πλατείας της Μάνας, του υπαίθριου αμφιθεάτρου και του Annex 4, παρέχοντας ασφάλεια στο κοινό.  Με την ολοκλήρωση του έργου θα αναβαθμιστεί σημαντικά η προσφορά ποιοτικής εξυπηρέτησης προς τον καταναλωτή.

Για την υλοποίηση του έργου θα απασχοληθούν περίπου 500 άτομα, ενώ για τη λειτουργία του θα εργοδοτηθούν γύρω στα 500 επιπρόσθετα άτομα μόνιμο προσωπικό.  Η επένδυση θα υπερβεί τα €25 εκ. σε πλήρη λειτουργία του έργου.  Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα του 2015.

The Mall of Engomi – Έγκωμη, Λευκωσία

Η εταιρεία Woolworth Commercial Centre Ltd, ιδιοκτήτρια του The Mall of Engomi, που βρίσκεται σε καθορισμένο Περιφερειακό Εμπορικό Κέντρο, θα προβεί στην επέκτασή του σε δύο ορόφους, με τον εμπλουτισμό και διαμόρφωση του χώρου με δραστηριότητες ψυχαγωγίας, δύο αιθουσών κινηματογράφου, καφεστιατορίων, παιχνιδότοπων και υπηρεσιών λιανικού εμπορίου, που θα συμβάλουν στην αναβαθμισμένη προσφορά και εξυπηρέτηση των επισκεπτών.  

Για την υλοποίηση του έργου θα απασχοληθούν περίπου 300 άτομα και με τη λειτουργία του θα εργοδοτηθούν περίπου 250 επιπρόσθετα άτομα μόνιμο προσωπικό.  Η επένδυση θα υπερβεί τα €12 εκ. σε πλήρη λειτουργία.  Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο για λειτουργία πριν το τέλος του 2015.

Εμπορικό Κέντρο Κόροιβος - Πάφος

Η δημόσια εταιρεία Woolworth (Cyprus) Properties Plc, ιδιοκτήτρια του Εμπορικού Κέντρου Κόροιβος, θα προβεί σε σημαντική επέκτασή του με σκοπό τη δημιουργία επιπρόσθετων εμπορικών χώρων, για τη συστέγαση διαφόρων καταστημάτων ποικιλίας προϊόντων, δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και κινηματογράφου. Θα γίνει επίσης επέκταση του πολυκαταστήματος Debenhams και του Super Home Center D.I.Y. και θα δημιουργηθούν επιπρόσθετοι χώροι στάθμευσης για περίπου 300 αυτοκίνητα.  Το έργο θα περιλαμβάνει μεγάλη εσωτερική πλατεία για εκδηλώσεις.  Σκοπός είναι η αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
 
Για την υλοποίηση του έργου θα απασχοληθούν περίπου 400 άτομα και με τη λειτουργία του θα απασχολούνται περίπου 450 επιπρόσθετα άτομα μόνιμο προσωπικό. Η επένδυση υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα €20 εκ. σε πλήρη λειτουργία.  Το έργο αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2016.

Super Home Center D.I.Y. στη Λάρνακα

Η εταιρεία Superhome Center D.I.Y. Ltd, θυγατρική της Ermes Department Stores Plc, με στόχο να καλύψει όλη την κυπριακή αγορά, προχωρεί στην ανέγερση νέου Super Home Center D.I.Y. στη Λάρνακα.  

Για τη δημιουργία του έργου θα απασχοληθούν περίπου 350 άτομα, ενώ με τη λειτουργία του θα εργοδοτηθούν περίπου 100 επιπρόσθετα άτομα μόνιμο προσωπικό.  Η επένδυση υπολογίζεται να φθάσει τα €6 εκ. πλέον η γη, σε πλήρη λειτουργία.  Το έργο αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες του πριν το τέλος του 2015.

Limni Bay resort

Για το έργο στη Λίμνη, το Limni Bay resort, η δημόσια εταιρεία Cyprus Limni Resorts & Golfcourses Plc επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό ότι έχει εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια για το Master Plan της ανάπτυξης. Τώρα γίνονται οι απαραίτητες αναπροσαρμογές στο σχεδιασμό, ώστε η εταιρεία να αξιοποιήσει τα επιπλέον κίνητρα για τα γήπεδα γκολφ που αποφάσισε να παραχωρήσει η Κυβέρνηση για να ενθαρρύνει προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα αυτό.  Τα νέα σχέδια θα κατατεθούν σύντομα για εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών.

Για το μοναδικό αυτό έργο έχει εξασφαλιστεί η συνεργασία κορυφαίων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών, όπως το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners και EDSA master planners, και οι φημισμένοι golf designers και θρύλοι του γκολφ Jack Nicklaus και Gary Player.  Έχουν επίσης εξασφαλιστεί οι υπηρεσίες πολλών άλλων συμβούλων από το εξωτερικό και την Κύπρο.

Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας και αισθητικής έργο, το οποίο θα αποτελείται από δύο Signature Golf Courses 18 οπών, με μία λέσχη για κάθε γήπεδο, ξενοδοχείο πολυτελείας, εξαιρετικού επιπέδου wellness centre, επαύλεις σε αυτόνομα οικόπεδα και άλλες οικιστικές μονάδες υψηλής ποιότητας και οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Το έργο έχει μέτωπο στη θάλασσα μήκους 750 μέτρων, διαθέτει προβλήτα μήκους 150 μέτρων μέσα στη θάλασσα, και εκτείνεται με φυσική ανύψωση σε βάθος 5 χιλιομέτρων μέχρι το βουνό, φθάνοντας στα 250 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, προσφέροντας εξαιρετική θέα του κόλπου Χρυσοχούς μέχρι τη χερσόνησο του Ακάμα.  Είναι το μοναδικό έργο στην Κύπρο που συνδυάζει βουνό, παραλία και θάλασσα και θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του Διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς και των κατοίκων της.

Ο Όμιλος Σιακόλα προχωρεί στις πιο πάνω επενδύσεις και αναπτύξεις εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην κυπριακή οικονομία, και συμβάλλοντας στη δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ομίλου.

 

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
Άλκης Γαλατόπουλος: Πορεία πέραν των 60 ετών για την Novario-Tι είπε για την προσθήκη των προϊόντων Gaggenau
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής
Κίνα: Άλμα 26,7% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στο τετράμηνο
Jumbo: Αυξημένες κατά περίπου 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο