Απροσδόκητη πτώση κερδών για την Ericsson

 Η σουηδική Ericsson ανακοίνωσε μια απροσδόκητη πτώση στα έσοδα για το α΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω των χαμηλότερων εσόδων στη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία.

Τα έσοδα της εταιρείας δικτύου κινητής στο α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στις 47,51 δισ. κορόνες (7,21 δισ. δολάρια), από τις 52.03 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο και χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για 50,80 δισ. κορόνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson, Hans Vestberg, δήλωσε πως η πτώση των εσόδων οφείλεται κυρίως στα χαμηλότερα έσοδα από τα δύο μεγάλα projects κάλυψης υπηρεσιών mobile broadband στη Βόρεια Αμερική, τα οποία εκτινάχθηκαν στο α΄ μισό του 2013, καθώς και λόγτω της μειωμένης δραστηριότητας στην Ιαπωνία, όπου οι πάροχοι έχουν επιβραδύνει τις επενδύσεις τους στα δίκτυα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας δ΄ γενιάς.

Στη Βόρεια Αμερική –την μεγαλύτερη ενιαία αγορά της Ericsson- τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν 23% στο α΄ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις στη Βορειοανατολική Ασία υποχώρησαν 19% σε ετήσια βάση. Οι αρνητικές εξελίξεις στη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία αντισταθμίστηκαν εν μέρει από την ανάπτυξη στην Κίνα, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.

Ενώ οι παρατηρητές του κλάδου γενικότερα αναμένουν ανάκαμψη των επενδύσεων των παρόχων στην Ευρώπη μετά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση στη χώρα, οι πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη παρέμειναν σχεδόν σταθερές στο α΄ τρίμηνο σε σχέση, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Ericsson ωστόσο ανακοίνωσε ότι έχει δεχθεί πενταετές συμβόλαιο από την Vodafone Group PLC στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας κινητής να ενισχύσει το δίκτυό της. Η Ericsson δεν αποκάλυψε το μέγεθος του συμβολαίου.

Σε μια πιο θετική νότα ένα πιο ευνοϊκό business mix, με ένα μικρότερο μερίδιο συμμετοχής σε χαμηλότερου περιθωρίου projects δικτύων, το ακαθάριστο περιθώριο διαμορφώθηκε στο 36,5% στο α΄ τρίμηνο από το 32% πριν από ένα χρόνο, και βοήθησε στην αύξηση των κερδών της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη της Ericsson διαμορφώθηκαν στις 2,12 δισ. κορόνες έναντι των 1,21 δισ. κορόνων πριν από ένα χρόνο. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 25% σε ετήσια βάση, στις 2,63 δισ. κορόνες.

ΠΗΓΗ: capital.gr
 

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης υδρογόνου της Βουλγαρίας
Στις μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές
Πάνω από τα $10.000 σκαρφάλωσε ο χαλκός-Άλμα 17% λόγω των φόβων για ελλείψεις
Νορβηγία: Η οριακή μείωση του πληθωρισμού εξανεμίζει τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων
Ιταλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο
Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τα δημοσιονομικά της Ευρώπης
ΗΠΑ: Ετοιμάζονται να επιβάλουν νέους δασμούς κατά της Κίνας
JP Morgan: Πώς οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2024 θα επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές αγορές
Η βρετανική οικονομία βγαίνει από την ύφεση-Aνάπτυξη 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Γιατί η Νιγηρία «έκοψε» τα κρυπτονομίσματα-Τι συμβαίνει με την Binance