Credit Agricole: Επικεντρώνεται στις βασικές εργασίες της

Η Credit Agricole και οι περιφερειακές θυγατρικές της ανακοίνωσαν ότι έχουν συμφωνήσει να πουλήσουν το 50% με το οποίο συμμετέχουν στην βελγική Crelan, σε τοπικά περιφερειακά πιστωτικά ιδρύματα, καθώς η γαλλική τράπεζα επαναπροσδιορίζεται στις βασικές δραστηριότητές της.

Η Credit Agricole κατέχει το 5% της Crelan, ενώ οι περιφερειακές Credit Agricole Nord de France, Credit Agricole Nord Est, κατέχουν η κάθε μία το 22,5% της βελγικής τράπεζας. Θα πουλήσουν τις συμμετοχές τους τον Ιούνιο του 2015 σε βελγικές περιφερειακές τράπεζες, που αυτοί τη στιγμή κατέχουν το εναπομείναν 50% της Crelan, δήλωσε η γαλλική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η Crelan, η οποία ελέγχει την Europabank, την Crelan Insurance και την Keytrade Bank στο Βέλγιο, έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια πελάτες, 910 υποκαταστήματα και περίπου 19 δισ. ευρώ σε καταθέσεις. Εκπρόσωπος της Credit Agricole Nord de France αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Εισηγμένη από το 2001, η Credit Agricole, η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη γαλλική τράπεζα με βάση τα assets, ελέγχεται κατά 56% από 39 περιφερειακές τράπεζες, και ως αντάλλαγμα ελέγχει το 25% αυτών των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η γαλλική τράπεζα, που επλήγη σημαντικά από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της παγκοσμίως, αποχωρώντας από περίπου τις μισές χώρες στις οποίες είχε παρουσία, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και μειώνει χιλιάδες θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Ενώ κατόρθωσε να κλείσει ένα δύσκολο κεφάλαιο με την πώληση πέρυσι της ελληνικής Emporiki, η Credit Agricole εξετάζει τώρα τρόπους για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης και την αύξηση των κερδών εν τω μέσω μιας εύθραυστης ανάκαμψης και των αυστηρών νέων τραπεζικών κανονισμών στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε ο πρώτος σταθμός φόρτισης υδρογόνου της Βουλγαρίας
Στις μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές
Πάνω από τα $10.000 σκαρφάλωσε ο χαλκός-Άλμα 17% λόγω των φόβων για ελλείψεις
Νορβηγία: Η οριακή μείωση του πληθωρισμού εξανεμίζει τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων
Ιταλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο
Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τα δημοσιονομικά της Ευρώπης
ΗΠΑ: Ετοιμάζονται να επιβάλουν νέους δασμούς κατά της Κίνας
JP Morgan: Πώς οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2024 θα επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές αγορές
Η βρετανική οικονομία βγαίνει από την ύφεση-Aνάπτυξη 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Γιατί η Νιγηρία «έκοψε» τα κρυπτονομίσματα-Τι συμβαίνει με την Binance