Ναπολιτάνο: Δεν αρκεί η πολιτική λιτότητας

Αναγνωρίζοντας ότι η κρίση που περνάει η Ευρώπη είναι διαρθρωτική και έχει ως συνέπεια ν αμφισβητείται η περαιτέρω πορεία της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, υποστήριξε ότι δεν αρκεί πλέον η εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας και με κάθε κόστος και υπεραμύνθηκε της άποψης ότι, το βαρύ κόστος του χρέους στην Ευρώπη δεν μπορεί να φορτωθεί στους ώμους των επόμενων γενεών.

Υποστήριξε επιπλέον ότι, ακόμη κι αν υπάρξει πραγματική ανάκαμψη, οι νέοι δεν θα μπορέσουν να βρούν εύκολα δουλειά, γιατί οι θέσεις απασχόλησης που προσφέρονται είναι λίγες και προϋποθέτουν υψηλή εξειδίκευση.

Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε αυτόν το φαύλο κύκλο και να προχωρήσουμε γρήγορα σε μια μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, επενδύοντας στη γνώση, στην τεχνολογία και στην γενικευμένη ανάπτυξη, τόνισε.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πορεία της Ευρώπης αμφισβητείται έντονα, είπε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι, αυτό που σήμερα ζητείται είναι να μην υποκύψουμε στην δημαγωγική ανευθυνότητα και να μην πέσουμε στην παγίδα της δημιουργίας νέων ελλειμμάτων χρέους.


Οι κύριες πηγές των αμφιβολιών ως προς την πορεία της Ευρώπης, αφορούν την λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και τις επιπτώσεις της κρίσης στους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα στην δραματική επιδείνωση της ανεργίας των νέων, υπογράμμισε.

Χρειάζεται να ξαναζωντανέψουμε το όραμα μιας ευρωπαΪκής κοινότητας δικαιου και αξιών, με βάση τη δημοκρατία και την ελευθερία και τίποτα, μα τίποτα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας κάνει να γυρίσουμε πίσω, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός Πρόεδρος.

Χρειάζονται πολλές μάχες ενάντια στον επιθετικό εθνικισμό, ουσιαστικοί λόγοι και νέα κίνητρα για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Νορβηγία: Η οριακή μείωση του πληθωρισμού εξανεμίζει τις ελπίδες για μείωση επιτοκίων
Ιταλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο
Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τα δημοσιονομικά της Ευρώπης
ΗΠΑ: Ετοιμάζονται να επιβάλουν νέους δασμούς κατά της Κίνας
JP Morgan: Πώς οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2024 θα επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές αγορές
Η βρετανική οικονομία βγαίνει από την ύφεση-Aνάπτυξη 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Γιατί η Νιγηρία «έκοψε» τα κρυπτονομίσματα-Τι συμβαίνει με την Binance
Τουρκία: Το 75% θα αγγίξει ο πληθωρισμός τον Μάιο
Κέρδη για τον χρυσό εν μέσω αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων της Fed
Σταθερό στο 5,25% με προοπτική μείωσης το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας