Ρεκόρ ακρίβειας πτήσεων για τη Lufthansa

Το 2013, η Lufthansa σημείωσε τα καλύτερα -στην ιστορία της εταιρίας- ποσοστά ακριβείας όσον αφορά την τήρηση των δρομολογίων και των αναχωρήσεών της. Περισσότερο από το 85% του συνόλου των πτήσεων από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, αναχώρησαν εντός περιθωρίου 15 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Το 15άλεπτο αυτό χρονικό περιθώριο αντιπροσωπεύει το πρότυπο της αεροπορικής βιομηχανίας για τη μέτρηση της ακριβείας των πτήσεων. Παράλληλα, σημειώθηκε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση  στην αξιοπιστία των ανταποκρίσεων και τις υπηρεσίες παράδοσης αποσκευών. Το ποσοστό των μετεπιβιβαζόμενων επιβατών που έχασαν την πτήση ανταπόκρισης ή δεν παρέλαβαν τις αποσκευές τους στον προορισμό τους, όπως αυτό ήταν προγραμματισμένο, ξεπέρασε ελάχιστα το 1%. Η ακρίβεια των δρομολογίων και η αξιοπιστία συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που απαιτούν οι επιβάτες από τη Lufthansa ως διεθνή αεροπορική εταιρία.

Η εταιρία σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Η θετική αυτή επίδοση επιτεύχθηκε παρά τις κατασκευαστικές εργασίες για ένα δορυφορικό κτίριο στο αεροδρόμιο του Μονάχου- ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια της Ευρώπης- και παρά την ιδιαίτερα αυστηρή απαγόρευση νυχτερινών πτήσεων στη Φρανκφούρτη. Οι πτήσεις από το βορειοδυτικό αεροδιάδρομο της Φρανκφούρτης, που εγκαινιάστηκε το 2011, εξακολουθούν να έχουν θετικό αντίκτυπο.

Τα στοιχεία για το 2013 και για τους δύο κόμβους της Lufthansa είναι πολύ θετικά σε διεθνή σύγκριση. Η αεροπορική εταιρία αναμένει τόσο η Φρανκφούρτη όσο και το Μόναχο να καταλάβουν κορυφαία θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών αεροδρομίων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιριών για την περίοδο Ιανουάριος- Νοέμβριος του περασμένου έτους.

Εξίσου ωφελημένοι από την ακρίβεια των πτήσεων ήταν και οι επιβάτες της Germanwings. Τον περσινό Δεκέμβριο, το ποσοστό ακριβείας των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρίας ξεπέρασε το 90%, εδραιώνοντας έτσι την ηγετική της θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους".
 

Δειτε Επισης

Πάνω από τα $10.000 σκαρφάλωσε ο χαλκός-Άλμα 17% λόγω των φόβων για ελλείψεις
Ιταλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο
Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τα δημοσιονομικά της Ευρώπης
ΗΠΑ: Ετοιμάζονται να επιβάλουν νέους δασμούς κατά της Κίνας
JP Morgan: Πώς οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2024 θα επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές αγορές
Η βρετανική οικονομία βγαίνει από την ύφεση-Aνάπτυξη 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Γιατί η Νιγηρία «έκοψε» τα κρυπτονομίσματα-Τι συμβαίνει με την Binance
Τουρκία: Το 75% θα αγγίξει ο πληθωρισμός τον Μάιο
Κέρδη για τον χρυσό εν μέσω αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων της Fed
Σταθερό στο 5,25% με προοπτική μείωσης το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας