Αύξηση πωλήσεων για την Sports Direct τα Χριστούγεννα

Αύξηση των πωλήσεών του κατά 11,2 % από έτος σε έτος είδε το Sports Direct. Ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, σε 13 εβδομάδες μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, άγγιξε τα £655.4 εκατ., με μεικτό κέρδος ως και 14,6 % σε £280.7 εκατ.
 
Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7,1% στις 19 Φεβρουαρίου κι όπως αποκαλύφθηκε αποτέλεσε ισχυρή σημαντική συναλλαγή κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η εταιρεία πώλησε περισσότερα προϊόντα καλύτερης ποιότητας και μάλιστα, με μικρότερη έκπτωση απ’ ότι πουλούσε τον προηγούμενο χρόνο.
 
Σύμφωνα με αναλυτές της Citi, οι πωλήσεις στα υπάρχοντα καταστήματα αυξήθηκαν μεταξύ 2 % με 3 %, πολύ κάτω από το αναμενόμενο 6 %, αλλά τα μεικτά περιθώρια κέρδους ήταν περισσότερα από το διπλάσιο των προσδοκιών. Η εταιρεία δήλωσε πολύ σίγουρη για την επίτευξη των στόχων της, υπογραμμίζοντας τα κέρδη των ετήσιων στόχων που ανήλθαν στα £310 εκατ.
 
Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από την ισχυρή ανάπτυξη του on line. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κέρδη από τις ιστοσελίδες της Sports Direct στο εξωτερικό θα αυξάνονταν περισσότερο απ’ αυτές που πέτυχαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο.
 
 Ο διευθύνων σύμβουλος Dave Forsey δήλωσε πως παρά τις σκληρές συγκρίσεις κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, η Sports Retail συνεχίζει να αποδίδει καλά οδηγούμενη από τη συνεχιζόμενη εστίασή της στην εξαιρετική ποιότητα, την ασυναγώνιστη αξία και διαθεσιμότητα. Επιπλέον, η εταιρεία δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνομιλίες που έχει με τα καταστήματα Debenhams και τις προσπάθειές της να πείσει για αποθήκευση προϊόντων της Sports Direct μετά την απόκτηση του ποσοστού πάνω από 6,6%. Οι διευθυντές των δύο επιχειρήσεων είχαν συζητήσεις την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη.
Πηγή: www.thequardian.com
 

Δειτε Επισης

Wall Street: Πτώση για τον Nasdaq μετά το νέο ρεκόρ
Στο 2,7% υποχώρησε ο πληθωρισμός στον Καναδά
Bank of America: Γιατί ποντάρει σε πωλήσεις μετοχών στην Ευρώπη
«Βροχή» καταγγελιών κατά του κολοσσού fast fashion Temu
Βρετανία: Αυξήθηκαν οι μισθοί αλλά και η ανεργία το α’ τρίμηνο του 2024
Χρυσός: Σε νέα ιστορικά υψηλά λόγω επιτοκίων και γεωπολιτικών εξελίξεων
Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας
Η Ευρώπη ψάχνει απεγνωσμένα για κεφάλαια
Ebury: Το δολάριο υποχωρεί στον απόηχο των στοιχείων του πληθωρισμού
Ο χαλκός χτυπάει ιστορικό ρεκόρ: Για πρώτη φορά πάνω από τα $11.000-Στοιχήματα ότι έρχεται έλλειψη