Πέθανε ο «γκουρού του αμερικάνικου λιανεμπορίου» Bruce Nordstrom

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο δισεκατομμυριούχος, Bruce Nordstrom, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως ο «γκουρού του λιανεμπορίου» καθώς είχε μετατρέψει την οικογενειακή επιχείρηση υποδηματοπωλείων του, στον διεθνή «κολοσσό» μόδας, γνωστό ως Nordstrom.

Ο Bruce Nordstrom πέθανε στο σπίτι του στην πολιτεία της Ουάσινγκτον των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο (18/5), έχοντας στο πλάι του τη σύζυγό του, Τζίνι, όπως ανέφερε σχετικά η οικογένειά του και η Nordstrom Inc με έδρα το Σιάτλ.

«Ο πατέρας μας αφήνει πίσω του μια ισχυρή κληρονομιά ως θρυλικό επιχειρηματικό στέλεχος, γενναιόδωρος πολίτης της κοινότητας και πιστός φίλος» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι γιοι του, ο διευθύνων σύμβουλος της Nordstrom, Erik Nordstrom και ο πρόεδρος της εταιρείας Pete Nordstrom.

Ο Bruce Nordstrom, η περιουσία του οποίου ανά τα χρόνια άγγιξε το 1 δις. δολάρια, αποσύρθηκε από τα εκτελεστικά χρέη της εταιρείας το 1995, τη στιγμή που η η τρίτη γενιά παρέδωσε τα «ηνία» στην τέταρτη. Αποσύρθηκε από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Nordstrom το 2006.

Ο γίγαντας του λιανεμπορίου κατάφερε από το Σιάτλ και την οικογενειακή επιχείρηση υποδηματοπωλείων, να ανοίξει 182 καταστήματα σε 28 πολιτείες και να προσφέρει ηλεκτρονικές αγορές σε 30 χώρες.

Ο Bruce Nordstrom ήταν μέλος της τρίτης γενιάς της οικογένειας που διηύθυνε την περιφερειακή αλυσίδα καταστημάτων υποδημάτων, η οποία συγκέντρωσε λιγότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις. Ο ίδιος και τα ξαδέλφια του ανέλαβαν τα ηνία το 1968.

Η εταιρεία τους μπήκε στο χρηματιστήριο το 1971 και επέκτειναν την παρουσία της σε όλες τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα λάνσαραν τα καταστήματα Nordstrom Rack με χαμηλότερες τιμές.

Ποιος ήταν ο Bruce Nordstrom

Ο Bruce Nordstrom γεννήθηκε στο Σιάτλ την 1η Οκτωβρίου 1933 και άρχισε να εργάζεται στο κατάστημα υποδημάτων Nordstrom στο κέντρο της πόλης σε ηλικία εννέα ετών.

Του ανατέθηκε να σκουπίζει τα πατώματα και να σπάει χαρτόκουτα, κερδίζοντας μόλις 25 σεντς την ώρα. Στα απομνημονεύματά του, είχε γράψει πως αισθανόταν «υπερήφανος», στεκούμενος στη σειρά για να παραλάβει τον μισθό του.

Πήρε το πτυχίο του το 1955 από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, όπου ήταν μέλος της ομάδας κωπηλασίας και γνώρισε την πρώτη του σύζυγο Fran.

Δειτε Επισης

Έλενα Κ. Τσολάκη: Μια Ελληνοκύπρια στις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της αρχιτεκτονικής
Ο Κυριάκος Κόκκινος στο Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας
Ραφαέλα Ανδρέου: Η μαθηματικός που ακολούθησε το όνειρό της και έγινε tattoo artist
Η καθηγήτρια του Ινστιτούτου Κύπρου Ευθυμία Νικήτα κορυφαία επιστήμονας στον κόσμο
Μένει Κύπρο ο Oliver Gatzke-Τι λέει για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα
Πένθος στον Σύλλογο Αισθητικών Κύπρου-Έφυγε από την ζωή η Βάκια Ιωαννίδου
Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Δρ. Ανδρέας Πίττας
Νέος πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB ο Πάνος Προδρομίτης
Ξενοδοχείο Ρόδον: Απεβίωσε ο μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος Ανδρέας Μιχαηλίδης
Ο Κύπριος Ανδρέας Κωνσταντινίδης κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας