Αγορά μικρών λεωφορείων για ΑμεΑ από Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών

Οκτώ μικρά λεωφορεία για κάλυψη αναγκών του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει παραγγείλει το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σϋμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, τα λεωφορεία διαθέτουν εργονομικά καθίσματα επιβατών και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών σε καθίσματα και Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) σε αναπηρικά αμαξίδια για διευκόλυνση της προσβασιμότητας και μεταφοράς των ατόμων αυτών. Τα λεωφορεία διαθέτουν επίσης ανυψωτική πλατφόρμα για την επιβίβαση και αποβίβαση ΑμεΑ σε τροχοκαθίσματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία μικρά λεωφορεία 8 θέσεων επιβατών με δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι 4 τροχοκαθισμάτων, τέσσερα μικρά λεωφορεία 14 θέσεων επιβατών με δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι τεσσάρων τροχοκαθισμάτων, ένα μικρό λεωφορείο εννέα θέσεων επιβατών και τεσσάρων τροχοκαθισμάτων.

Όπως αναφέρεται, η αγορά έγινε από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών κατόπιν ανάθεσης, μετά από ανοικτή διαδικασία προσφορών. Το συνολικό κόστος αγοράς ανήλθε στις €728.357,35, το οποίο θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών. Τα τρία πρώτα λεωφορεία θα παραδοθούν στους δικαιούχους στις 28 Μαΐου 2024 σε ειδική τελετή, ενώ τα υπόλοιπα θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι τέλη Οκτωβρίου 2024.

Σημειώνεται τέλος ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού για αγορά οχημάτων για κάλυψη των αναγκών μεταφορών των διάφορων Υπουργείων/Τμημάτων και Υπηρεσιών του δημοσίου, συμβάλλοντας στη διευκόλυνση διακίνησης και μεταφορών των ατόμων με αναπηρία.

Δειτε Επισης

Προς αύξηση 5% το επίδομα τέκνου-Ζητούν ολοκληρωμένη πολιτική οι βουλευτές
Ένωσαν και επίσημα δυνάμεις... Έπεσαν οι υπογραφές και εντάχθηκε στην ΠΑΣΥΔΥ η ΑΣΔΥΚ
Ξεκινά σύντομα διεθνής εκστρατεία προβολής της Κύπρου, «ανεκτίμητη η συμβολή των διεθνών επιχειρήσεων»
Ικανοποιημένοι οι δανειολήπτες από την επέκταση των μέτρων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο
Μια οικονομία σε ανάπτυξη και ένα διαρκές μοιρολόι χάρη του άδειου ποτηριού, του μηδενισμού και της μιζέριας
Τα σημαντικά οφέλη από το άνοιγμα γραφείου της ΕΤΕπ στην Κύπρο-Τι αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών
Πιέσεις στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ με φόντο...CarVal και Caius Capiltal
Ανοίγει γραφείο στην Κύπρο η ΕΤΕπ-«Σημαντική στιγμή, η οικονομία της χώρας θα έχει άμεση εξυπηρέτηση»
Εντάσσεται στην ΠΑΣΥΔΥ η ΑΣΔΥΚ-Η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης
Έκλεισαν οι αιτήσεις για τα Σχέδια επιχορηγημένων διακοπών εργαζομένων & χαμηλοσυνταξιούχων-Πόσες υποβλήθηκαν