Wall Street: Πτώση για τον Nasdaq μετά το νέο ρεκόρ

Μικρές διακυμάνσεις σημειώνουν την Τρίτη (21/5) οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το ρεκόρ που σημείωσε χθες ο Nasdaq, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σε νέο υψηλό.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,07% στις 39.833 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,07% στις 5.304 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq πέφτει 0,35% στις 16.736 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (20/5) ο τεχνολογικός δείκτης κέρδισε 0,65% σκαρφαλώνοντας στις 16.794 μονάδες, έχοντας λάβει ώθηση από την ανοδική πορεία των μετοχών της Nvidia και άλλων εταιρειών τεχνολογίας.

Αντιθέτως, ο Dow Jones δεν κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από τις 40.000 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του, αγγίζοντας για λίγο τις 40.077 μονάδες.

«Βαρίδι» για τις απώλειες του Dow ήταν η μετοχή της JPMorgan, η οποία έκλεισε με πτώση 4,5% μετά τη δήλωση του CEO, Jamie Dimon, ότι η συνταξιοδότησή του μάλλον θα έρθει πιο γρήγορα από ό,τι δήλωνε στο παρελθόν και πως η διαδοχή του στην τράπεζα «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Αυτήν την ώρα η JPMorgan ενισχύεται 1,4%, η Nvidia χάνει 1%, ενώ η μετοχή της Lowe προσθέτει 1,2%, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Στον αντίποδα, 4,8% χάνει η Palo Alto Networks λόγω αδύναμου guidance, ενώ στο -4,4% βρίσκεται η Macy’s, χάνοντας τα κέρδη που της έφερε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Εξάλλου, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα σχόλια των αξιωματούχων της Fed, όπως ο Κρίστοφερ Γουόλερ, ο οποίος δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει να δει στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού για αρκετούς μήνες, προτού γίνει η πρώτη μείωση επιτοκίων.

«Η υπόθεση του αποπληθωρισμού παραμένει άθικτη», δήλωσε στο CNBC ο Keith Buchanan της Globalt Investments. «Η αγορά θα συνεχίσει να ανεβαίνει, αν τα εταιρικά έσοδα μπορούν να επιβεβαιώσουν την ανθεκτικότητα της κερδοφορίας».

Στα ομόλογα, πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, με το αμερικανικό 10ετές να διαμορφώνεται στο 4,4% και το 2ετές στο 4,826%.

Δειτε Επισης

Η Eurostar ακυρώνει το 25% των δρομολογίων των τρένων-Χάος στο γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο
Έρευνα ΕΚΤ: Σταθεροποιήθηκαν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό
Ε.Ε.: Μεταβιβάζει €1,5 δις από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία
Βιντεοπαιχνίδια: Έτοιμη για ανάκαμψη η παγκόσμια αγορά-Έρχονται νέες πλατφόρμες
Γέλεν: Οι ΗΠΑ δεν είναι υπέρ ενός παγκόσμιου φόρου στους δισεκατομμυριούχους
Ομόλογα: Υψηλός τζίρος και προσδοκίες για νέα μείωση επιτοκίων
Scope: Στα €93 δις οι εκδόσεις ομολόγων ESG από ευρωπαϊκές εταιρείες το πρώτο εξάμηνο
Βουτιά στα cryptos καθώς εξαπλώνεται το sell off της Wall Street
Χαμηλό πέντε μηνών για τις επιχειρήσεις στην ευρωζώνη λόγω Γερμανίας
ΗΠΑ: Σε υψηλό 28 μηνών ο δείκτης υπηρεσιών PMI τον Ιούλιο-Συρρικνώθηκε η μεταποίηση