Χορήγηση €10 εκατ. για την καινοτομία

Την πρώτη πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του «Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Καινοτομίας - Ανάπτυξη Καινοτόμων Προϊόντων, Υπηρεσιών και Διεργασιών» ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Σχέδιο αποσκοπεί στην υποστήριξη και ενίσχυση υφιστάμενων και νεοσύστατων επιχειρήσεων που επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία προγραμματίζουν να διαθέσουν στην αγορά, καθώς και/ή σε καινοτόμες διεργασίες και διαδικασίες στην παραγωγή των προϊόντων τους.

Ο σκοπός αυτός προβλέπεται να επιτευχθεί με την αξιοποίηση κινήτρων υπό τη μορφή χρηματοδοτικών ενισχύσεων.

Το ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου κατά την προκήρυξη αυτή ανέρχεται στα €10 εκ. ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου, που θα διατεθεί την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, ανέρχεται στα €18 εκ.

Οι χορηγίες που θα παραχωρούνται στους δικαιούχους που θα ενταχθούν στο Σχέδιο ανέρχονται σε:
- 25% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του Σχεδίου για αιτήσεις στην κατηγορία των νεοσύστατων επιχειρήσεων με μέγιστο ποσό χορηγίας τις €50,000 ανά επιχείρηση και ένταση ενίσχυσης 80%.
- 75% του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του Σχεδίου για αιτήσεις στην κατηγορία των υφιστάμενων επιχειρήσεων με μέγιστο ποσό χορηγίας τις €250,000 ανά επιχείρηση και μέγιστη ένταση ενίσχυσης 60%.

Το Σχέδιο θα συγχρηματοδοτηθεί κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» κάτω από τον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας και της Επενδυτικής Προτεραιότητας 1: Ενίσχυση της Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τον Οδηγό του Σχεδίου (στον οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες) και τα Έντυπα της Αίτησης από την ιστοσελίδα του Υπουργείου www.mcit.gov.cy, στην κατηγορία Υπηρεσία Τεχνολογίας – Βιομηχανικές Εφαρμογές – Σχέδιο Ενίσχυσης της Επιχειρηματικής Καινοτομίας 2014.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 12 Ιανουαρίου 2015 μέχρι τις 16 Μαρτίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους Λειτουργούς στα πιο κάτω τηλέφωνα: 22409393, 22409367, 22409370, 22409371, 22409312 ή να συμμετέχουν στις Δημόσιες Παρουσιάσεις του Σχεδίου, οι οποίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής
Κίνα: Άλμα 26,7% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στο τετράμηνο
Jumbo: Αυξημένες κατά περίπου 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο
Νέο νομικό πλαίσιο ελέγχου εγκαταστάσεων υγρών πετρελαιοειδών-Η τροποποιητική νομοθεσία