Παν. Κύπρου: Data analysis για αμερικανικό κολοσσό

Αμερικανικός κολοσσός του λιανικού εμπορίου επιλέγει το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την ανάλυση των δεδομένων του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην οποία τονίζεται ότι ακόμη και οι μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου έχουν ανάγκη από ακαδημαϊκή εμπειρογνωμοσύνη στην ανάλυση του τεράστιου όγκου συναλλαγών τους.

Η διαχείριση μεγάλου όγκου πληροφορίας (big data) αποκτά όλο και μεγαλύτερη οικονομική σημασία, γεγονός το οποίο αυξάνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών για χρήση των τελευταίων μοντέλων ανάλυσης δεδομένων (data analytics).

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες λιανικού εμπορίου στις ΗΠΑ, με περισσότερα από 2.000 καταστήματα, 300.000 υπαλλήλους, και με ετήσια έσοδα που αγγίζουν τα 80 δις δολάρια, επέλεξε 9 ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο για να τη βοηθήσουν να αναλύσει τα αποτελέσματα 3.300 προωθητικών ενεργειών της εταιρίας τα τελευταία δύο χρόνια. Στόχος της εταιρείας είναι να γνωρίσει το τι ακριβώς ζητούν οι πελάτες της επισκεπτόμενοι τα καταστήματά της.

Η πρόταση της ομάδας ερευνητών που αποτελείται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και το ΤΕΙ Αθηνών, επιλέχθηκε μέσα από διαγωνισμό με δεκάδες συμμετοχές, μαζί με ομάδες ερευνητών από φημισμένα πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, όπως Harvard, Berkeley, University of Pennsylvania, UCLA, και Erasmus Rotterdam.

Η ανάλυση των δεδομένων θα διαρκέσει ένα χρόνο, και συντονίζεται από το Wharton Customer Analytics Initiative της Σχολής Επιχειρήσεων του Wharton School των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην ανακοίνωση του, η προσπάθεια του Πανεπιστημίου θα συντονιστεί από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης και τον Λέκτορα Πάνο Μαρκόπουλο.

Δειτε Επισης

Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του