Εντεκάχρονη συνεργασία Hyundai – Tate

Συνεργασία 11 χρόνων με την Tate, ένα από τα κορυφαία ιδρύματα τέχνης στον κόσμο, υπέγραψε η Hyundai. 
 
Μέσα από τη στήριξη της Hyundai, η ιδέα «Hyundai Commission» – μια νέα σειρά από ετήσιες εγκαταστάσεις τέχνης από σύγχρονους δημιουργούς – θα γίνει πραγματικότητα, στο Turbine Hall της Tate Modern, στο Λονδίνο, στις αρχές του 2015.
 
Η συνεργασία, που εδράζεται στη δέσμευση και των δύο μερών για παγκόσμια καινοτομία, θα είναι η μακρότερη στην ιστορία της Tate. Στόχος, η ενθάρρυνση σύγχρονων ταλέντων και η κατανόηση από το κοινό της οργανικής και βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Στη διάσκεψη Τύπου, που έγινε στις 20 Ιανουαρίου, στο Tate Modern Turbine Hall, παρευρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Maria Miller, ο Αντιπρόεδρος και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της Hyundai, ο διευθυντής της Tate, Nicholas Serota και ο διευθυντής της Tate Modern, Chris Dercon.
«Στη Hyundai, υπάρχει η αντίληψη ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα από τη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Μπορούν να συνδέσουν τους ανθρώπους μεταξύ τους συναισθηματικά και τους ανθρώπους με τις τέχνες. Αυτό είναι το πνεύμα της συνεργασία μας με την Tate», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Hyundai, Euisun Chang. 
 
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Tate, Nicholas Serota, δήλωσε: «Η αφοσίωση της Hyundai στη συνεργασία με την Tate, ανοίγει ευκαιρίες για καλύτερο σχεδιασμό στο μέλλον και θα εξασφαλίσει μια δεκαετία δημιουργικότητας στο νέο Turbine Hall, για τους επισκέπτες της Tate Modern».
 
Από την έναρξη λειτουργίας της Tate Modern, το 2000, το Turbine Hall έχει φιλοξενήσει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες, που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους ανά το παγκόσμιο. Ο τρόπος που οι καλλιτέχνες αξιοποίησαν τον συγκεκριμένο χώρο έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που το κοινό αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη τέχνη στον 21ο αιώνα.
 
Το ετήσιο Hyundai Commission θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν, με δεδομένη την προσπάθεια της Tate Modern να ανακαλύψει και προωθήσει νέα ταλέντα απ’ όλο τον κόσμο. Η Tate Modern επεκτείνει τη δραστηριότητα της στη Νότια Αμερική, την περιοχή του Ειρηνικού, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη.
 
Τέλος, σηματοδοτώντας την έναρξη της συνεργασίας, η Hyundai ενώνει δυνάμεις με την επιτροπή Tate’s Asia Pacific Acquisitions για απόκτηση έργων για τη συλλογή της Tate, ενισχύοντας σημαντικά τις επενδύσεις στην ασιατική τέχνη.
 
Αυτό αφορά την απόκτηση 9 σημαντικών έργων του ξακουστού Νοτιοκορεάτη καλλιτέχνη Nam June Paik (1932 – 2003), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος που καθιέρωσε την Τέχνη Βίντεο. Μέσα από το έργο του, ο Paik εξερεύνησε τη σχέση της ανθρωπότητας με την τεχνολογία, από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, μέχρι την ρομποτική και τους υπολογιστές. Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση έγινε το 2010 στην Tate Liverpool. Τα 9 αυτά έργα καλύπτουν μια περίοδο 40 χρόνων και θα παρουσιαστούν στην Tate Modern στο τέλος του τρέχοντος έτους.
 
Η ανακοίνωση της συνεργασίας συνέπεσε με την ολοκλήρωση κατασκευής της γέφυρας πάνω από το Turbine Hall, έργο των Herzog & de Meuron. Η γέφυρα συνδέει τις γκαλερί στο επίπεδο 4 με το νέο κτίριο που ανεγείρεται στα νότια. Το έργο αυτό, που αναμένεται να ανοίξει για το κοινό το 2016, θα μεταμορφώσει κυριολεκτικά την Tate Modern και το Turbine Hall που βρίσκεται στην καρδιά της. Πέραν της συνεργασίας με την Tate, η Hyundai έχει υπογράψει 10ετή συμφωνία συνεργασίας με το MMCA (National Museum of Modern and Contemporary Art) στη Σεούλ, που δίνει τη δυνατότητα στο MMCA να δώσει ευκαιρίες προώθησης σε Κορεάτες καλλιτέχνες.
 

Δειτε Επισης

Ιταλία: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο
Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απειλούν τα δημοσιονομικά της Ευρώπης
ΗΠΑ: Ετοιμάζονται να επιβάλουν νέους δασμούς κατά της Κίνας
JP Morgan: Πώς οι εκλογικές αναμετρήσεις το 2024 θα επηρεάσουν τις χρηματιστηριακές αγορές
Η βρετανική οικονομία βγαίνει από την ύφεση-Aνάπτυξη 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Γιατί η Νιγηρία «έκοψε» τα κρυπτονομίσματα-Τι συμβαίνει με την Binance
Τουρκία: Το 75% θα αγγίξει ο πληθωρισμός τον Μάιο
Κέρδη για τον χρυσό εν μέσω αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων της Fed
Σταθερό στο 5,25% με προοπτική μείωσης το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας
Στοπ ισπανικής Κυβέρνησης στην επιθετική πρόταση της BBVA για εξαγορά της Sabbadell