Theovauhs Enterprise Solutions: Για έξυπνα ξενοδοχεία

Οι προσδοκίες όλων από την ξενοδοχειακή βιομηχανία φέτος είναι μεγάλες. Οι απαιτήσεις εξαιρετικά υψηλές και η ανάγκη για περιορισμό των εξόδων επιτακτική. Αυτός είναι και ο λόγος που ο γενικός διευθυντής της Theovauhs Enterprise Solutions, Σπύρος Γιαννούδης, χαρακτηρίζει τη χρήση της τεχνολογίας επιβεβλημένη.

Μηχανοργάνωση, άμεση ενημέρωση του συστήματος κρατήσεων και ηλεκτρονική τιμολόγηση, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την αύξηση της ρευστότητας, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη των λογισμικών συστημάτων της εταιρείας, που χρησιμοποιούν, σύμφωνα με τον κ. Γιαννούδη, ξενοδοχεία της Κύπρου και όχι μόνο.

Πώς ξεκίνησε η εταιρεία σας και τι υπηρεσίες παρέχει;
Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 1983, με ιδρυτή τον νυν πρόεδρό της Θεόδωρο Θεοδώρου, ενώ εγώ απασχολούμαι σε αυτή από το 1989. Στις 13 Μαΐου 2013 η εταιρεία μας συμπλήρωσε 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στα ξενοδοχειακά δρώμενα της Κύπρου. Δραστηριοποιούμαστε, σχεδόν, αποκλειστικά στον ξενοδοχειακό τομέα, όπου και έχουμε εξειδικευτεί. Οι σειρές λογισμικού μας Hotelware και Officeware καλύπτουν όλο το φάσμα των εργασιών ενός ξενοδοχείου, όπως: Κρατήσεις, υποδοχή, εστιατόρια, μπαρ, τμήμα housekeeping, τμήματα λογιστηρίου, μισθοδοσίας και αποθηκών. Παρέχουμε υπηρεσίες μηχανογράφησης, εικοσιτετράωρης υποστήριξης, καθώς και διασύνδεσης του ξενοδοχείου με διεθνή συστήματα κρατήσεων και ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Ποιο είναι το προφίλ του πελατολογίου σας;
Το πελατολόγιό μας περιλαμβάνει περισσότερες από 300 τουριστικές επιχειρήσεις και εξυπηρετεί την πλειονότητα των ξενοδοχείων πέντε αστέρων στην Κύπρο, ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων, καθώς και τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα και τουριστικά διαμερίσματα. Τα περισσότερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο νησί, που περιλαμβάνουν από δύο μέχρι και τριάντα μονάδες το καθένα, χρησιμοποιούν λογισμικά της εταιρείας μας.

Η κρίση επιβάλλει εξοικονομήσεις, οι οποίες μπορεί να επιτευχθούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Πώς μπορείτε εσείς να βοηθήσετε με τις υπηρεσίες σας;
Ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κρίση ή όχι, πάντα η τεχνολογία επιφέρει εξοικονομήσεις. Σίγουρα τώρα, με τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη. Είναι επιβεβλημένη. Γιατί, εξοικονομήσεις δεν είναι μόνο οι άμεσες, όπως η μείωση των αναγκών σε προσωπικό. Πιο σημαντικές είναι οι έμμεσες, οι οποίες επιτυγχάνονται με την οργάνωση και με τον έλεγχο των διαφόρων διαδικασιών ως αποτέλεσμα της σωστής μηχανοργάνωσης.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σήμερα;
Η κρίση στην οικονομία της Κύπρου δεν έχει, βεβαίως, αφήσει ανέπαφη την ξενοδοχειακή βιομηχανία. Η συγκράτηση των δαπανών, μαζί με την προσέλκυση περισσότερου και ποιοτικότερου τουρισμού, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνεται με τη συνεχή αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων και κυρίως την επαναφορά της κυπριακής φιλοξενίας ως απαραίτητου συστατικού του τουριστικού μας προϊόντος.

Πώς βοηθάνε τα λογισμικά σας συστήματα στην καλύτερη οργάνωση των ξενοδοχείων;
Τα λογισμικά μας συστήματα έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους χρήστες να γίνουν πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί στις εργασίες τους, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν έγκαιρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση στη διευθυντική ομάδα, διευκολύνοντας τη λήψη αναγκαίων αποφάσεων.
Καινοτόμες λύσεις, όπως η λήψη κρατήσεων από το διαδίκτυο με άμεση ενημέρωση του συστήματος και η ηλεκτρονική τιμολόγηση,  βοηθούν το ξενοδοχείο να διαχειρίζεται προληπτικά τα επίπεδα πληρότητάς του, αυξάνοντας την αποδοτικότητα των εργασιών και κατ’ επέκταση τα έσοδά του. Ακόμα, οι προσφερόμενες λύσεις δίνουν τη δυνατότητα τιμολόγησης των διαφόρων πρακτορείων με ακρίβεια και στο συντομότερο δυνατό χρόνο, επιτυγχάνοντας την πληρωμή για την ενίσχυση της ρευστότητας της μονάδας.

Σε ποιες χώρες του εξωτερικού δραστηριοποιείστε;
Δραστηριοποιούμαστε στο εξωτερικό εδώ και είκοσι χρόνια. Έχουμε εγκαταστάσεις σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Μάλτα και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το προσεχές μέλλον;
Η προσπάθεια να κρατήσουμε και να ενισχύσουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά είναι συνεχής. Περιλαμβάνει τη διατήρηση και ενδυνάμωση των γραφείων μας στη Λεμεσό και τη Λάρνακα, την ενίσχυση του προσωπικού μας, καθώς και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων στην παραγωγή λογισμικού. Τον προσεχή Οκτώβριο θα διαθέσουμε τη νέα έκδοση λογισμικού του επιτυχημένου Hotelware PMS ως Hotelware PMS V8. Ενδυναμώνουμε τη θέση μας ως προμηθευτές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας τιμολόγησης BAVEL και προχωρούμε στην ανάπτυξη λύσεων, που μπορούν να «τρέξουν» σε έξυπνα τηλέφωνα (iOS, Android & Windows).
 

Δειτε Επισης

Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος