Cyta: Είχε και θετικά στοιχεία η έκθεση της Ελέγκτριας

Με αφορμή τη δημοσιότητα που έτυχε από τα ΜΜΕ η Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας της Δημοκρατίας για τους ημικρατικούς οργανισμούς, η Cyta δηλώνει τον πλήρη σεβασμό της στην εργασία που έχει επιτευχθεί από την ίδια και τους συνεργάτες της και υπόσχεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προχωρήσει με διορθωτικές ενέργειες, όπου είναι δυνατόν, στα πλαίσια του περιεχομένου της Έκθεσης.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή, τα σημεία στα οποία εστίασαν την προσοχή τους τα ΜΜΕ ήταν, κατά κύριο λόγο, αυτά για τα οποία η Γενική Ελέγκτρια εκτιμά ότι αποτελούν παρατυπίες και χρήζουν διορθώσεων, ενώ την ίδια ώρα, δεν έτυχαν καμίας προσοχής τα όποια θετικά στοιχεία. Ούτε έγινε οποιαδήποτε αναφορά σε διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, που η Γενική Ελέγκτρια έχει συμπεριλάβει στο τελικό της κείμενο.

Η Cyta θεωρεί ότι οι παραλήψεις αυτές, έστω και αν δεν έγιναν σκόπιμα, αδικούν κατάφωρα τον Οργανισμό και προσβάλλουν το προσωπικό του. Κυρίως, όμως, μηδενίζουν το έργο και την προσφορά του στη χώρα και στους Κύπριους πολίτες. Η Cyta είναι ο πλέον κερδοφόρος ημικρατικός οργανισμός και στηρίζει, ανελλιπώς, την οικονομία και την κοινωνία τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια.

Σημειώνεται επίσης ότι, η όποια κριτική γίνεται για τη Cyta, πρέπει να λαμβάνει υπόψη την ιδιομορφία του Οργανισμού, ως του μοναδικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που λειτουργεί σε επιχειρηματική και έντονα ανταγωνιστική βάση, υπό την πλήρη εποπτεία πολλαπλών ρυθμιστικών αρχών, σε ένα τομέα, μάλιστα, που οι απαιτήσεις του για διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη είναι έντονες και επιτακτικές.

Η Cyta, αναφέρει η ανακοίνωση, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για βελτίωση σε όλους τους τομείς, σε συνεργασία και με θετικό πνεύμα, με όλους τους φορείς της Πολιτείας και με τα ΜΜΕ.
 

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας