Ανάγκη για Ανάκτηση της Ανταγωνιστικότητας στις Υπηρεσίες

O ανταγωνισμός μεταξύ των διεθνών επιχειρηματικών κέντρων γίνεται ολοένα και πιο έντονος. Οι διάφορες δικαιοδοσίες ανταγωνίζονται για την προσέλκυση κεφαλαίων και την ισχυροποίηση τους σαν κέντρα παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών. Όσο το κεφάλαιο γίνεται ισχυρότερο τόσο οι επαγγελματίες του κλάδου και οι δημόσιοι φορείς που το στηρίζουν και το υπηρετούν θα πρέπει να γίνονται δημιουργικότεροι, οι δε κυβερνήσεις θα πρέπει να δεσμεύουν επαρκείς πόρους για να προωθήσουν τις χώρες τους σαν επιχειρηματικά κέντρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και κεφαλαίων.

Ο κλάδος των υπηρεσιών και ειδικότερα αυτών προς τους ξένους επενδυτές, σημαντικά κομμάτια του οποίου αποτελούν οι τράπεζες και τα δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, είναι ο σημαντικότερος της κυπριακής οικονομίας. Τον τελευταίο καιρό ο συγκεκριμένος κλάδος πλήττεται από παντού. Η οικονομική κρίση όχι μόνο έφερε τις τράπεζες του τόπου σε δυσμενή θέση, αλλά έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ανταγωνιστές και μη της Κύπρου να πλήξουν την αξιοπιστία της σαν διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, με αποκορύφωμα τα συνεχή δημοσιεύματα στον ξένο τύπο ότι η Κύπρος αποτελεί κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Επιπρόσθετα, η καθυστέρηση που παρατηρείται στον εκσυγχρονισμό των δημοσίων υπηρεσιών που στηρίζουν και εξυπηρετούν τον κλάδο απλά δημιουργεί περαιτέρω αρνητικό κλίμα.

Η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου σαν διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και η στήριξη του συγκεκριμένου κλάδου είναι πιο επιτακτική από ποτέ!

Μη χάσετε το 5th Cyprus Professional Services Conference, το οποίο διοργανώνεται από την ΙΜΗ και το περιοδικό Gold την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό  θα δώσουν πρακτικά παραδείγματα για το πώς η Κύπρος μπορεί να διατηρήσει και να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της σαν διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ελεγκτικούς οίκους, δικηγορικά γραφεία, fiduciary services firms, τράπεζες, οικονομικούς οργανισμούς και κυβερνητικά τμήματα.

Οι διοργανωτές έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή ομιλητών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο και συγκεκριμένα στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων. Ανάμεσα τους οι:
• Giorgos Vassiliou, Former President of the Republic of Cyprus, Chief Negotiator for the accession of Cyprus to the European Union
• Samer Qudah, Partner and Regional Head of Corporate Structuring, Al Tamimi & Co., Middle East
• Deepak N. Lalwani OBE, Director, India Lalcap Ltd, London
• Peter O’Dwyer, Managing Director, Hainault Capital Limited, Ireland
• Suzanne Reisman, Founder, The Law Offices of Suzanne Reisman, London and New York
• Angelos M. Gregoriades, Board Member, Head of Tax Services, KPMG Cyprus, Board Member of CIPA and Chairman of the CIPA Investment Funds Advisory Group

Το συνέδριο οργανώνεται από την εταιρεία ΙΜΗ και το περιοδικό Gold με χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τη Fileminders. Υποστηρικτής του συνεδρίου είναι η εταιρεία Electra Hotels και xορηγός επικοινωνίας του είναι το inbusinessnews.com και το περιοδικό In Business. Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και κόστος συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.imh.com.cy ή επικοινωνήστε στο τηλ: 22505555, φαξ: 22 679820, e-mail: events@imh.com.cy

Δειτε Επισης

ΤΕΠΑΚ: Έναρξη εκπαιδευτικών εργαστηρίων για όσους φροντίζουν άτομα με Alzheimer και άλλα είδη άνοιας
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Φρίξος Λάρκος: Η Crowdbase και η αυξανόμενη εξοικείωση των Κύπριων επενδυτών με το crowdfunding
Έναρξη β’ κύκλου υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
Στιγμές χαρές και συγκίνησης χάρισε σε χιλιάδες φιλάθλους ο τελικός του Κυπέλλου Coca-Cola
Τι προμηνύει το μέλλον της λογιστικής από τη σκοπιά γνωστών CEO
ΕΒΕ Λευκωσίας: Νέος γραμματέας-διευθυντής ο Ανδρέας Α. Αντωνιάδης
Η Purpose Communications ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου της Purpose Academy
Δήλωσε τη συμμετοχή σου στο 9ο Cyprus Professional Services Conference
Grantxpert-Team Building Workshop: Ενδυνάμωση ομαδικότητας και συνεργασίας