Φρου-Φρου: Οι πολιτικοί μας έφεραν σε οικονομική μιζέρια

Η εταιρεία Άλκης Χατζηκυριάκος (Φρου Φρου) καυτηριάζει για ακόμα μία φορά τις εξελίξεις στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας, κατηγορώντας τους πολιτικούς πως μετέτρεψαν «το περίφημο οικονομικό μας θαύμα σε μία καταίσχυντη οικονομική μιζέρια».

Όπως αναφέρει στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης, παρακολουθεί με ιδιαίτερο προβληματισμό και απογοήτευση τη συνεχιζόμενη αδράνεια και αναποφασιστικότητα  για άμεση εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την οικονομική κρίση.

«Είναι επίσης θλιβερό που στο βωμό της ψηφοθηρίας και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, οι πολιτικοί μας κατάφεραν –προτάσσοντας μία πληθώρα από κόκκινες γραμμές- να μετατρέψουν το περίφημο οικονομικό μας θαύμα, σε μία καταίσχυντη οικονομική μιζέρια και εξαθλίωση που δυστυχώς θα κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές Κυπρίων,» σημειώνει η εταιρεία.
Η αισιοδοξία και οι επιχειρηματικές μας προσδοκίες για το μέλλον, σημειώνει η Άλκης Χατζηκυριάκος, παραμένουν σε πρωτόγνωρα χαμηλά αν όχι και μηδενικά επίπεδα.

Επί της ουσίας, η Φρου Φρου αναφέρει ότι διατηρεί με μεγάλη δυσκολία την οικονομική εικόνα του 2011 παρά τη χειροτέρευση της κυπριακής οικονομίας, όμως η διοίκηση της εταιρείας κρίνει τα αποτελέσματα ως μη ικανοποιητικά αφού η κερδοφορία παραμένει ουσιαστικά μειωμένη σε σχέση με το 2010.

Για το πρώτο εννιάμηνο του 2012, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν αυξημένος κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το περιθώριο κέρδους βρίσκεται στο 39.8% σε σύγκριση με 38.7% το 2011 και 45.8% το 2010. Αιτία, το αυξημένο κόστος για ενέργεια, πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας.

Τα έξοδα διοίκησης της εταιρείας είναι μειωμένα κατά 4% ενώ τα έξοδα πωλήσεων και διανομής έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το 2011.

Όσον αφορά το κέρδος πριν τη φορολογία, παρέμεινε στα ίδια «συμπιεσμένα επίπεδα με αυτά του 2011».
 

Δειτε Επισης

Moving Doors: Χρυσάφι το Β2Β στα ακίνητα
Οι μέσες αξίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο του 2024-Η εικόνα για διαμερίσματα, οικίες, οικόπεδα και χωράφια
Ευκαιρίες καλοκαιρινής πρακτικής άσκησης για φοιτητές/τριες προσφέρει το ΙδΕΚ
Θετικά σήματα από Ευρώπη για ανάπτυξη και πληθωρισμό-Πιο κοντά η μείωση επιτοκίων
Πετρέλαιο: Ανοδικές κινήσεις με φόντο τις εξελίξεις στη Γάζα
Σε υψηλά επίπεδα οι μετοχές στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω τραπεζικών κερδών
Nomads: Ένας cosy, coworking χώρος που άνοιξε στο Mall of Engomi
Μπουκάρουν σε ξενοδοχεία για αδήλωτη εργασία και σκορπούν τον τρόμο-Ενοχλημένοι οι επιχειρηματίες
Τα 10+1 σχέδια χορηγιών €148 εκατ. για κατοικίες και επιχειρήσεις-Ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής