Αλλάζει, εκσυγχρονίζεται και αποκτά ξανά ζωή η Μακαρίου στη Λευκωσία

Αέρας ανανέωσης και εκσυγχρονισμού πνέει στη λεωφόρο Μακαρίου, την άλλοτε νούμερο-ένα σε επισκεψιμότητα περιοχή της πρωτεύουσας που τόσο αγαπήθηκε από Λευκωσιάτες και όχι μόνο.

Η λεωφόρος με την ένδοξη ιστορία φαίνεται σιγά-σιγά να επιστρέφει στις δόξες που την είχαμε συνηθίσει και να αποκτάει ξανά την παλιά της αίγλη, όπως τότε που αποτελούσε σημείο αναφοράς και συνάντησης ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Η φρέσκια εικόνα που εκπέμπει πλέον, αναδεικνύει ταυτόχρονα τη σύγχρονη ευρωπαϊκή υπόσταση της Λευκωσίας.

Πρόκειται στην ουσία για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντρική λεωφόρο-στολίδι, που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις αντίστοιχες της υπόλοιπης ευρωπαϊκής επικράτειας.

Χάρη στα εντατικά έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια υπό το άγρυπνο βλέμμα των τοπικών αρχών, από την καρδιά της Μακαρίου ξεπροβάλλουν σύγχρονα κτίρια και αρχιτεκτονήματα με ιδιαίτερο χαρακτήρα και μοναδικότητα, τα οποία μαζί με τα καταστήματα και τους χώρους αναψυχής, αλλά και τις galleries που λειτουργούν, αποτελούν πόλο έλξης και επισκεψιμότητας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και προτίμηση. Και το σημαντικότερο από όλα είναι πως η Μακαρίου αποκτά και πάλι παλμό.

2

Είναι σημαντικό να υπομνησθεί η προσεγμένη από κάθε άποψη ανάπτυξη στο αστικό αυτό κέντρο της Λευκωσίας, όπου ενθαρρύνεται η βιώσιμη κινητικότητα, όπως επιβάλλουν οι καιροί. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι στη βάση των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων διασχίζουν τη Μακαρίου ημερησίως 10 χιλιάδες λιγότερα αυτοκίνητα.

Αδιαμφισβήτητα, το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρίου, θεωρείται ένα καθόλα φιλόδοξο και πρωτοποριακό για τα κυπριακά δεδομένα πρότζεκτ, καθώς σηματοδοτεί την αναβάθμιση της λειτουργικότητας του κέντρου της πόλης και συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Βασίζεται ουσιαστικά στη θεμελιώδη αξία της βιώσιμης κινητικότητας.

Το συγκεκριμένο έργο το οποίο έχει σχεδιαστεί στη βάση των σύγχρονων ευρωπαϊκών προτύπων, εξασφάλισε και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο μεγαλόπνοο έργο ανάπλασης της λεωφόρου Μακαρίου, θα αποτελέσει παγκύπρια πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης με την προοπτική εφαρμογής του και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της Κύπρου τα οποία επίσης χρειάζονται αναζωογόνηση.

3

Από την αρχή του σχεδιασμού του εν λόγω πρότζεκτ, στο επίκεντρο τέθηκαν οι σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών που επισκέπτονται τη λεωφόρο Μακαρίου αλλά και όλων όσοι εργάζονται και διαμένουν στο κέντρο.

Ζητούμενο σε κάθε περίπτωση ήταν η εξυπηρέτηση στον μέγιστο δυνατό βαθμό των καταναλωτών, λαμβάνοντας πρώτα και κύρια όμως υπόψη την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Και το σημαντικότερο από όλα, είναι το γεγονός ότι το εν λόγω εγχείρημα κράτησε σε απόσταση τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα, προτάσσοντας και διατηρώντας το ευρύτερο καλό των πολιτών και το βιώσιμο μέλλον της πόλης.

Έτσι λοιπόν μέσω του μεγαλόπνοου αυτού έργου ανάπλασης της λεωφόρου Μακαρίου, η Λευκωσία μετατρέπεται σταδιακά σε μια βιώσιμη και σύγχρονη από κάθε άποψη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που μεριμνά για την ποιοτική ψυχαγωγία, την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών

Δειτε Επισης

ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής-Τρεμιθούσας
Μείωση 1,57% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Απρίλιο
ΕΒΕ Πάφου: Εντός Μαΐου η επιλογή της αναδόχου εταιρείας για προέκταση λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων
AstroBank: Επενδυτικές ευκαιρίες στην Πάφο
Όμιλος Λεπτός: Παραμένει πρωταθλήτρια στην πώληση ακινήτων σε ξένους υπηκόους η Πάφος
Συνεχίζει στην προεδρία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων ο Ανδρέας Δημητριάδης
ΕΒΕ Πάφου: Επιτακτική η ανάγκη για δρόμο αερολιμένα-τουριστικής περιοχής Πάφου
Ετήσια αύξηση 13,1% στις άδειες οικοδομής και 16,9% στην αξία το πρώτο δίμηνο
Τα διαμερίσματα ωθούν την αγορά ακινήτων-Αύξηση στις τιμές, μείωση των πωλήσεων σε ξένους
Επενδυτικά ακίνητα με απόδοση σε μειωμένες τιμές από την Gordian