Αλέξανδρος Κελαϊδίτης: Η σημασία της τεχνολογίας και η επίδραση του κόστους χρηματοδότησης στο B2B

«Η λειτουργική αποδοτικότητα έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ», ανέφερε ο Αλέξανδρος Κελαϊδίτης, Co-Founder and Executive Director της Flexfin αναφερόμενος στον τομέα του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο.

Μιλώντας κατά το Cyprus Grocery Retail Conference που παρουσίασαν οι Yπεραγορές Aλφαμέγα, ο κ. Κελαϊδίτης μίλησε για τη σημασία της τεχνολογίας και την επίδραση του κόστους χρηματοδότησης στο B2B.

«Με την αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων, η λειτουργική αποδοτικότητα έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ, ειδικά στον τομέα των υπεραγορών, όπου τα περιθώρια κέρδους είναι ιστορικά χαμηλά», είπε.

Ωστόσο, ο λειτουργικός και διοικητικός ψηφιακός μετασχηματισμός, ειδικά όσο αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα και τη χρηματοοικονομική διαχείριση, υστερεί σε σχέση με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο B2C, παρά την ευρεία διαθεσιμότητα εργαλείων είναι η θέση του επιχειρηματία.

Κατά την παρουσίασή του, ο επιχειρηματίας εξήγησε στο κοινό ακόμη, το πώς οι μεγάλες περίοδοι πίστωσης και οι απαρχαιωμένες μέθοδοι τιμολόγησης και πληρωμής επηρεάζουν την κερδοφορία και πώς μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία.

Μέσα από τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων, κατέληξε, οι άνθρωποι έχουν το περιθώριο να ασχοληθούν με άλλα ζητήματα και να αναπτυχθούν στην αγορά, να εξοικονομήσουν χρόνο και να μειώσουν την πιθανότητα λαθών.

Δειτε Επισης

Στις καλένδες η εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με τη ζώνη Mercosur
Νέα συλλογή κοσμημάτων και ρολογιών Dolce & Gabbana
Δύο χρόνια στην Κύπρο γιορτάζει το Wolt Market με προσφορές και μοναδικά δώρα
Ευρωζώνη: Στα €24,1 δις το εμπορικό πλεόνασμα τον Μάρτιο
Το καινούργιο τηλεοπτικό σποτ της ΚΕΑΝ με πρωταγωνιστή για μια ακόμη χρονιά τον Λούκα Γιώρκα(vid)
Το πολυβραβευμένο κολλαγόνο Zooki, τώρα και στην Κύπρο
Κίνα: Απειλεί την Ε.Ε. με περιορισμούς στις εισαγωγές γαλακτοκομικών και κρασιών
Οι μάρκες αυτοκινήτων που επέλεξαν οι αγοραστές-Σε ανοδική τροχιά η αγορά
Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία