Χρ. Παντζαρής και Ευδόκιμος Ξενοφώντος μιλούν για τον Σόλων Τριανταφυλλίδη

Είναι επιχειρηματίες, ηγετικά στελέχη και σημαντικές προσωπικότητες, που κληροδότησαν γενναιόδωρα το επιχειρηματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο επετειακό τεύχος για τα 15 χρόνια του περιοδικού IN Business, δικοί τους άνθρωποι, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, θυμούνται και γράφουν γι' αυτούς σε μια ελάχιστη προσπάθεια απότισης του οφειλόμενου φόρου τιμής.   

Διαβάστε ακόμα: 

Σε αυτούς τους τομείς του λιανεμπορίου αυξήθηκαν οι τζίροι

Κάτι ετοιμάζει η Columbia Restaurants στο Lady’s Mile

«Γιατί κατέκλυσαν την περιοχή Αμμόχωστου οι ξένοι επενδυτές ακινήτων»

Ο Χρήστος Παντζαρής, πρώην διοικητής και αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου και ο Ευδόκιμος Ξενοφώντος, πρώην πρώτος γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, θυμούνται και γράφουν για τον Σόλων Τριανταφυλλίδη (1932-2016, τραπεζίτης):

Ένας ιστορικός ηγέτης

  • Κάτω από την ηγεσία και την καθοδήγησή του η Τράπεζα Κύπρου μεγαλούργησε

Με δυνατή προσωπικότητα και ηγετικές ικανότητες ο Σόλων Τριανταφυλλίδης υπήρξε ο ιστορικός ηγέτης της Τράπεζας Κύπρου και η σφραγίδα που άφησε είναι τόσο έντονη, που θα μιλάμε στο μέλλον για την προ και μετά του Σόλωνα εποχή.

Ο Σόλων ήτο άνθρωπος πολύ προσιτός, με ήθος, εντιμότητα, αρχές και αξίες, με ευρύτητα γνώσεων, βάθος σκέψεων, προ πάντων δε οραματιστής αλλά και ταυτόχρονα ρεαλιστής. Είχε πηγαίο και ανεξάντλητο χιούμορ, που έκανε τη συνεργασία μαζί του πολύ ευχάριστη και πιο παραγωγική.

Κάτω από την ηγεσία και την καθοδήγησή του η Τράπεζα Κύπρου μεγαλούργησε και εδραιώθηκε ως ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός της Κύπρου, αναπτύχθηκε στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και όπου υπήρχαν κυπριακές και ελληνικές κοινότητες.

Η περίοδος της προεδρίας του Σόλωνα ήταν από τις πιο παραγωγικές του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, όχι μόνο στον χρηματοοικονομικό τομέα αλλά και στον πολιτιστικό και τον κοινωνικό. Επί προεδρίας του, ο Σόλων προώθησε την ίδρυση του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο μάλιστα προικοδότησε με μία πολύ αξιόλογη οικογενειακή συλλογή, καθιστώντας το ένα από τα πιο αξιόλογα πολιτιστικά ιδρύματα του τόπου.

Όμως, το μεγαλύτερο επίτευγμα επί της προεδρίας του στον ανθρωπιστικό και κοινωνικό τομέα ήταν η ίδρυση του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, του πιο προσφιλούς δημιουργήματος του οραματιστή Σόλωνα.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα