«Γιατί κατέκλυσαν την περιοχή Αμμόχωστου οι ξένοι επενδυτές ακινήτων»

Πεπεισμένος ότι η ελεύθερη Αμμόχωστος είναι η περιοχή που θα προσελκύσει περισσότερο τους ξένους και ντόπιους επενδυτές τα επόμενα χρόνια, εμφανίζεται σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο CEO της Oikos Group, Πέτρος Πέτρου.

Ακτινογραφώντας την εικόνα που σήμερα υπάρχει στην αγορά ακινήτων της περιοχής Αμμοχώστου, ο κ. Πέτρου σημειώνει πως έχουν γίνει και γίνονται έργα που αλλάζουν τα σημερινά δεδομένα για την επαρχία, υπογραμμίζοντας ότι η Αμμόχωστος ήταν και παραμένει ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. 

Διαβάστε ακόμα: 

Σε αυτούς τους τομείς του λιανεμπορίου αυξήθηκαν οι τζίροι

Κάτι ετοιμάζει η Columbia Restaurants στο Lady’s Mile

Περαιτέρω, επισημαίνοντας πως η Αμμόχωστος προσφέρει τα λιγότερα και χαμηλότερα ρίσκα στους επενδυτές, ο CEO της Oikos Group υποδεικνύει ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν κατακλύσει την περιοχή λόγω του γεγονότος ότι θεωρούν τις τιμές πολύ λογικές και σταθερές, ειδικότερα όταν γίνεται σύγκριση με άλλες επαρχίες. Αναφέρει συναφώς ότι οι επενδυτές-αγοραστές από τρίτες χώρες συνεχίζουν να ηγούνται στην αγορά. 

Οι αγορές ακινήτων από ξένους, αυξήθηκαν κατά 9%. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η αύξηση και τι ισχύει για την ελεύθερη Αμμόχωστο;
Η Αμμόχωστος ήταν και είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, τώρα ακόμα περισσότερο, γιατί η μεγάλη ανάπτυξη στην περιοχής μας είναι πλέον γεγονός. Αυτήν την χρονική περίοδο υπάρχουν διάφορες αναπτύξεις που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, όπως είναι οι δύο μαρίνες-Αγίας Νάπας και Πρωτάρα-, σε συνάρτηση πάντοτε και με άλλα μεγάλα έργα που διεκπεραιώνονται.

Έχουν γίνει και γίνονται έργα που αλλάζουν τα σημερινά δεδομένα για την επαρχία μας. Δεν θα είναι μόνο οι υπέροχες και βραβευμένες παραλίες μας ως ο κυριότερος λόγος για να επισκεφτεί, αλλά και να επενδύσει κάποιος, αλλά τα έργα υποδομής σε συνδυασμό με τα έργα που έχουν γίνει και γίνονται, και που ακόμα περισσότερο θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας.

Πιστεύουμε ότι εάν δεν είχε ξεσπάσει η πανδημία, και ειδικότερα τον προηγούμενο χρόνο, θα είχαμε ακόμη περισσότερους επενδυτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου, ανά το παγκύπριο, οι αγοραστές από χώρες της Ε.Ε. αυξήθηκαν, ενώ μειώθηκαν από τρίτες χώρες. Τι ισχύει στην ελεύθερη Αμμόχωστο;
Η περιοχή μας εξακολουθεί να ελκύει ξένους επενδυτές, τόσο από την Ε.Ε. όσο και από τρίτες χώρες. Οι επενδυτές-αγοραστές από τρίτες χώρες συνεχίζουν να ηγούνται στην αγορά. Οι ξένοι επενδυτές έχουν κατακλύσει την περιοχή μας λόγω του γεγονότος ότι θεωρούν τις τιμές πολύ λογικές, σταθερές, ειδικότερα όταν γίνεται σύγκριση με άλλες επαρχίες.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες επενδυτών. Αυτοί που θέλουν να έχουν μια πολύ θετική εισροή εισοδημάτων (από ενοίκια) και αυτοί οι οποίοι θέλουν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους μέσω πώλησης σε μεταγενέστερο χρόνο, αφού πιστεύουν ότι οι σημερινές τιμές εξακολουθούν να είναι ελκυστικές.

Τι είδους ακίνητα προτιμούν οι ξένοι αγοραστές;
Οι ξένοι αγοραστές προτιμούν να επενδύσουν σε ακίνητα τα οποία είναι σε πολύ καλή τοποθεσία (prime location- θάλασσα) και μ’ αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουν τα μεγάλα ρίσκα. Η τοποθεσία είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες όσον αφορά τις προτιμήσεις όλων των επενδυτών.

Στην περιοχή της Αμμοχώστου, οι επενδυτές ως επί το πλείστων επιλέγουν τουριστικές/εμπορικές αναπτύξεις καθώς και οικιστικές κατοικίες.

Γενικότερα, πώς βλέπετε το μέλλον της αγοράς ακινήτων στην ελεύθερη Αμμόχωστο;
Η Αμμόχωστος παρουσιάζει μια σταθερή ανάπτυξη και το κυριότερο προσφέρει τα λιγότερα και χαμηλότερα ρίσκα στους επενδυτές.

Είναι αδιαμφισβήτητα η περιοχή που θα προσελκύσει περισσότερο τους ξένους και ντόπιους επενδυτές τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλα τα μεγάλα γραφεία που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων έχουν ανοίξει γραφεία στην περιοχή μας.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας