Κ. Αυγουστή: Η καλύτερη στιγμή στην εταιρεία ήταν η συμφωνία για εξαγωγές στην Ιαπωνία

Ο Κωνσταντίνος Αυγουστή σπούδασε στη Γαλλία και κατέχει διδακτορικό τίτλο στο «Οικονομικό και Πολιτικό Αντίκτυπο της Συγχώνευσης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»  Δεν μεταφέρει ποτέ το άγχος της δουλειάς στο σπίτι και στην οικογένεια του και προσπαθεί να κρατά ένα work life balance. Στον ελεύθερο του χρόνο απολαμβάνει το σινεμά και τις ξένες τηλεοπτικές σειρές.


Ο Βοηθός Διευθυντή της Avgoustinos Food Industry, είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.

Ο Κωνσταντίνος Αυγουστή, αποκαλύπτει στην κάμερα του INBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
                                   

 


Ποιοι είναι οι δικοί σας προσωπικοί εργασιακoί στόxοι για την επόμενη 5ετία;
Οι προσωπικοί μου στόχοι για την επόμενη πενταετία, είναι να αναπτυχθεί η επιχείρηση με την αύξηση του κύκλου εργασιών και των πωλήσεων του εξωτερικού, και η πλήρης αυτοματοποίηση του εργοστασίου με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας.

Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι άνθρωποι του οργανισμού σας; Πώς θα γίνετε εργοδότης προτίμησης;
Οι άνθρωποι του οργανισμού μας που σήμερα είναι 36 δεν είναι υπάλληλοι, είναι συνάδελφοι, έτσι τους βλέπουμε στην εταιρεία μας. Το πρόγευμα και το μεσημεριανό που το προσφέρουμε δωρεάν το παίρνουμε όλοι μαζί στη κουζίνα του εργοστασίου.
Η πολιτική της εταιρείας είναι να μην απολύουμε, εκτός σε έσχατες περιπτώσεις. Τον καιρό της κρίσης εμείς σαν εταιρεία δεν απολύσαμε ούτε χαμηλώσαμε μισθούς.
Οι άνθρωποι του οργανισμού μας, θέλουμε να νιώθουν την εταιρεία σαν την δεύτερη οικογένια τους και να μπορούν να εκφραστούν και να πουν ό,τι θέλουν χωρίς προκατάληψη.



Πόσο δύσκολο είναι να εργάζεστε στην οικογενειακή επιχείρηση;
Το να δουλεύει κάποιος σε οικογενειακή επιχείρηση δεν είναι καθόλου δύσκολο για εμένα γιατί μεγάλωσα μέσα στο εργοστάσιο. Από μικρός θυμάμαι μετά το σχολείο περνούσα αρκετό χρόνο εκεί. Τα καλοκαίρια βοηθούσα όσο μπορούσα στην παραγωγή και αυτό με βοήθησε να μάθω πολλά για τον τρόπο που δουλεύει η παραγωγή. Στις σπουδές, κάθε καλοκαίρι ασχολούμουν με τα λογιστικά της εταιρείας. Με αυτό τον τρόπο η εισδοχή μου στην εταιρεία ήταν ομαλή. Η σχέση μου με τους γονιούς μου και τον αδελφό μου ήταν και είναι πολύ καλές και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα συνεννόησης.  


Πώς λειτουργούν οι ισορροπίες στο χώρο εργασίας με τον πατέρα, μητέρα και τον αδελφό σας;
Μεταξύ μας υπάρχει πάντα σεβασμός στις απόψεις και στις σκέψεις. Ακούμε τι έχει να πεί ο άλλος πάντα με ανοικτό μυαλό. Με το διαχωρισμό των ευθυνών έχουμε πετύχει τη σωστή επίβλεψη όλων των τομέων της επιχείρησης μας και πάνω απ΄ όλα, τη σωστή συνεννόηση μεταξύ μας.


Your Finest hour! Για τι είστε περήφανος;
Η καλύτερη μου στιγμή στην εταιρεία ήταν η συμφωνία για εξαγωγές στην Ιαπωνία, είναι κάτι που το προσπαθούσαμε καιρό και τελικά το καταφέραμε πριν 2 χρόνια.


Τι και που σπουδάσατε;
Σπούδασα στη Γαλλία, στο Μοντπελλιέρ. Ξεκίνησα με πτυχίο στα «Οικονομικά και Κοινωνιολογία» το μεταπτυχιακό μου ήταν στα «Οικονομικοπολιτικά» και το διδακτορικό μου ήταν στο «Οικονομικό και Πολιτικό Αντίκτυπο της συγχώνευσης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»


Πως επιτυγχάνετε work life balance και τι σας αρέσει να κάνετε εκτός εργασίας;
Προσπαθώ όταν φεύγω από τη δουλεία να τα αφήνω όλα εκεί. Δεν μου αρέσει να μεταφέρω στο σπίτι, στη γυναίκα μου και τον γιο μου σκοτούρες και άγχος. Στο σπίτι θέλω να ασχολούμαι με το γιο μου που είναι 19 μηνών και αν έχω χρόνο μου αρέσει το σινεμά και η τηλεόραση.


Ποια είναι η αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά;
Μου αρέσει πολύ η τηλεόραση και παρακολουθώ αρκετές σειρές. Έχω πολλές αγαπημένες. Μερικές από αυτές είναι το «Game of Thrones» αν και με απογοήτευσε το τέλος,  το «Crown» και το «True Blood.»  


 
 
Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγός Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα