Χούριγκαν: Αποχωρεί από την Τράπεζα Κύπρου

Χούριγκαν: Αποχωρεί από την Τράπεζα Κύπρου

Χούριγκαν: Αποχωρεί από την Τράπεζα Κύπρου

Αποχωρεί από το πηδάλιο της Τράπεζας Κύπρου ο Τζον Χούριγκαν για να επιστρέψει στην Βρετανία; Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky News, o CEO της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται πολύ σε συμφωνία για να αναλάβει καθήκοντα διευθύνων σύμβουλου στη NewDay, εταιρείας παροχής υπηρεσιών χρηματοδότησης σε καταναλωτές χρησιμοποιώντας co-branded πιστωτικές κάρτες με εταιρείες γίγαντες του λιανικού εμπορίου όπως Amazon, Arcadia του Sir Philip Green, Debenhams και του ταξιδιωτικού πράκτορα Tui Travel.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Sky News o διορισμός του κ. Χούριγκαν αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η επιστροφή του κ. Χούριγνκα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα σημάνει και την αναχώρησή του από την Τράπεζα Κύπρου όπου βρίσκεται στο πηδάλιο από τα τέλη του 2013 μαζί με πρόεδρο στο ΔΣ τον Josef Ackermann ο οποίος επίσης αποχωρεί.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο διορισμός του κ. Χούριγκαν στην NewDay φαίνεται ότι να έχει λάβει θετικής έγκρισης και από τις βρετανικές εποπτικές αρχές.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Χούριγκαν είχε εκφράσει και στο παρελθόν την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Κύπρο και να επιστρέψει στην Ιρλανδία.

Η επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελέσει ακόμη ένα βήμα στην προετοιμασία της εταιρείας για ένταξη στην χρηματιστηριακή αγορά. Η Cinven και η CVC αγόρασαν τη NewDay τον Ιανουάριο του 2017 και η απόφαση για το αν θα ακολουθήσει αρχική δημόσια προσφορά είναι πιθανό να είναι γίνει μέσα σε έξι με 18 μήνες.

Ο κ. Χούριγκαν θα αντικαταστήσει τον James Corcoran, ο οποίος βρισκόταν στο πηδάλιο της εταιρείας την τελευταία δεκαετία.

Πάντως η NewDay, σύμφωνα με το Sky News, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας