Ελληνίδα υπογράφει από Λονδίνο τα σημαντικότερα openings ξενοδοχείων

Θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο του interior design και υπογράφει, μέσα από την εταιρεία MKV Design στο Λονδίνο, μερικά από τα σημαντικότερα έργα σε νέα ξενοδοχεία εντός κι εκτός Ελλάδος.

Ο λόγος για την Μαρία Κατσαρού-Βαφειάδη, επικεφαλής του γραφείου MKV Design, που συμμετέχει ενεργά στην ξενοδοχειακή αναγέννηση της Ελλάδας, έχοντας υπογράψει το design ή την ανακατασκευή μιας σειράς εντυπωσιακών ξενοδοχείων και resorts που άνοιξαν πρόσφατα στη χώρα μας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς.

Η ίδια σπούδασε αρχιτεκτονική στο Μιλάνο και μετά την αποφοίτησή της αποφάσισε να ασκήσει ο επάγγελμα του σχεδιαστή εσωτερικών χώρων, με βάση της αρχικά την Αθήνα και το Μιλάνο, και αργότερα τη Βιέννη. Πριν από είκοσι περίπου χρόνια μετακόμισε στο Λονδίνο ως διευθύντρια μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας με ειδίκευση στο interior design ξενοδοχείων, και, το 1999, ίδρυσε τη δική της εταιρεία, την MKV Design.

Στα πιο πρόσφατα έργα της MKV Design στην Ελλάδα συγκαταλέγονται τα Grand Hyatt Athens και Electra Metropolis στην Αθήνα, το Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, το Mykonos Riviera στη Μύκονο και το Mitsis Rodos Village Beach Hotel & Spa στη Ρόδο.

«Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην ξενοδοχειακή αναγέννηση της Ελλάδας», δηλώνει η κ. Κατσαρού-Βαφειάδη προσθέτοντας ότι η φιλοσοφία της εταιρείας είναι να προσεγγίζει κάθε έργο με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η μοναδικότητά του. «Στόχος μας είναι ο σχεδιασμός που προτείνουμε να εναρμονίζεται με την ιστορία, την κουλτούρα και τη γεωγραφία του τόπου μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή μας η προσέγγιση υλοποιήθηκε σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας», επισημαίνει η διευθύνουσα σύμβουλος της MKV Design.

Παλαιότερες δημιουργίες της εταιρείας αποτελούν το συγκρότημα Costa Navarino, το Mykonos Grand Hotel & Resort στη Μύκονο, τα Amphitryon Hotel και Nafplia Palace στο Ναύπλιο, το Grand Resort Lagonissi κ.ά.

Η εταιρεία MKV Design, με έδρα το Λονδίνο, είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες στον χώρο του interior design, έχοντας υπογράψει μια σειρά εντυπωσιακών παρεμβάσεων και ριζικών ανακαινίσεων πολυτελών ξενοδοχείων και resorts εντός κι εκτός Ελλάδας, οι οποίες έχουν αποσπάσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Ορισμένες από τις πιο πρόσφατες διακρίσεις των έργων της είναι:

- Για το Bürgenstock Resorτ & Spa (Ελβετία) βραβείο Best Hotel Luxury στα Gold Key Awards (Νοέμβριος 2018), βραβεία World's Best New Hotel Spa και Switzerland's Best Hotel Spa στα World Spa Awards (Οκτώβριος 2018), βραβείο Comeback Kid στα Big Sleep Awards του National Geographic Traveller (Ιούνιος 2018), βραβεία Europe's Leading New Ηotel και Switzerland's Leading Luxury Hotel στα World Travel Awards (Ιούνιος 2018), βραβείο Wellness στα Hospitality Design Awards (Ιούνιος 2018).

- Για το Royal Hideaway Corales Resort (Κανάρια Νησιά): βραβείο Spain's Leading Luxury Hotel Villa στα World Travel Awards (Ιούνιος 2018).

- Για το Royal Savoy Lausanne (Ελβετία): βραβείο Hotel Interior στα Europe Property Awards (Οκτώβριος 1017).

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα