Εγχειρίζεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Σήμερα προγραμματίζεται να εισαχθεί στο χειρουργείο του νοσοκομείου Mount Sinai του Μανχάταν για τη διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Με ένα θερμό τηλεφώνημα ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλή επιτυχία και περαστικά. Το τηλεφώνημα έγινε αργά χθες το απόγευμα και είχε κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα.

Το νοσοκομείο επισκέφθηκε στις 8 το βράδυ της Δευτέρας κι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο. Ωστόσο καθώς εκείνη την ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις, συναντήθηκε με την πρώτη κυρία, Αντρη Αναστασιάδη και έδωσε τις ευχές και τις ευλογίες του.

«Ήλθαμε κατ’ ευθείαν από το αεροδρόμιο εδώ για να πούμε το καλησπέρα και να τον διαβεβαιώσουμε ότι είμεθα εν προσευχή, όχι μόνο την ώρα αυτή, αλλά συνεχώς».

Ο κ. Δημήτριος είπε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξεδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι ευχές και μάλιστα έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής μία εικόνα του Αγίου Νικολάου, μαζί με προσωπική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τα δώσαμε στην κ. Αναστασιάδου, γιατί αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Κύπρου είναι σε εξετάσεις», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά την επέμβαση, όταν το επιτρέψουν οι γιατροί.

«Είδαμε την κ. Αναστασιάδου η οποία είναι γεμάτη πίστη και θάρρος, όπως κι ο Πρόεδρος. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε πολύ αισιόδοξοι και γεμάτοι ελπίδα. Είναι στα χέρια των καλύτερων γιατρών για την επέμβαση κι είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το πράγμα θα βοηθήσει τον Πρόεδρο να έχει πλέον ένα καινούργιο στοιχείο υγείας για να μπορεί να χειριστεί με περισσότερη άνεση τα δύσκολα θέματα της Κύπρου».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες