Αλαμπρίτης: Δημιουργία Τράπεζας μικρών επιχειρήσεων

INBusinessNews  15/05/2014 12:54
Αλαμπρίτης: Δημιουργία Τράπεζας μικρών επιχειρήσεων

Αλαμπρίτης: Δημιουργία Τράπεζας μικρών επιχειρήσεων

INBusinessNews  15/05/2014 12:54

Ο Συνασπισμός μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτουμένων μελετά το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας εμπορική τράπεζα. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Σταύρος Αλαμπρίτης, οι μικρές επιχειρήσεις έχουν αποκλειστεί από οποιαδήποτε κρατική βοήθεια και αναζητούν τρόπους επιβίωσης. Γι’ αυτό το λόγο μελετούν την ίδρυση τράπεζας του θα έχει στόχο την εξυπηρέτηση των μικρών επιχειρήσεων και τον αυτοεργοδοτουμένων.

«Χρειαζόμαστε ένα κεφάλαιο 5 εκατομμυρίων ευρώ για να λάβουμε την άδεια λειτουργίας», υπογραμμίζει ο κ. Αλαμπρίτης. Ο Συνασπισμός έχει ήδη στείλει αίτημα προς τις μικρές επιχειρήσεις να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. «Αν βρούμε 5.000 χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν από 1.000 ευρώ, θα έχουμε το ποσό που χρειαζόμαστε», αναφέρει. Πέραν τούτου, οι μέτοχοι αυτοί θα είναι και οι πρώτοι πελάτες της Τράπεζας.

Παράλληλα, ο κ. Αλαμπριτης διευκρίνισε ότι θα ζητηθεί από τις υφιστάμενες Τράπεζες, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν, αφού μια συνεργασία θα ήταν ιδανική. «Θέλουμε να στηρίξουμε τις Τράπεζες», σχολιάζει. Ερωτηθείς για το επιτόκιο που θα προσφέρει η Τράπεζα σχολιάζει ότι δεν πρέπει να ξεπερνά το 2%. Όσο αφορά τα καταστήματα της Τράπεζας, υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει αρχικά με 2 καταστήματα και 2-3 άτομα προσωπικό στο καθένα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας