Μαρία Α. Αριστείδου Studio: Διά χειρός με αγάπη

Είναι και αυτοί οι χώροι που κοσμούν «κάτω» το κέντρο της πόλης και κάνουν τη διαφορά, διότι απλώς είναι μοναδικοί, εναλλακτικοί και ξεχωριστοί, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους, που βρίσκονται πίσω από αυτές τις πρωτοβουλίες.

Το περιοδικό IN Business παρουσίασε στο τεύχος Απριλίου «The Larnaka Issue» την πόλη του Ζήνωνα που μεταμορφώνεται σε ένα διεθνές Business & Lifestyle Destination.

Εκτός από τις μεγάλες αναπτύξεις που έγιναν στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια, είναι και αυτές οι μικρές επιχειρήσεις «κάτω» στο κέντρο της πόλης, που διαχρονικά αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Ανάμεσά τους, το studio της Μαρίας Α. Αριστείδου, που γι' αυτήν ο καφές, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μέσο έκφρασης.

Μαρία Α. Αριστείδου Studio

Για τους περισσότερους από εμάς, ο καφές είναι απλώς καφές. Για την καλλιτέχνιδα Μαρία Αριστείδου, όμως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μέσο έκφρασης, καθώς αποτελεί ένα από τα υλικά που χρησιμοποιεί για να δημιουργεί. Και αυτό δεν είναι το μόνο φυσικά, καθώς όταν αποφασίσει να βάλει δόσεις λάμψης στις δημιουργίες της, επιστρατεύοντας τα ευρέως γνωστά στρασάκια, τότε το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό. Αρκεί να πάρει στα χέρια της το λογότυπο ενός brand, για παράδειγμα, για να το μετατρέψει σε πραγματικό έργο τέχνης.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην πόλη της Λάρνακας, η Μαρία πραγματοποίησε τις σπουδές της στον χώρο των τεχνών στην Αγγλία. Με την επιστροφή της στην Κύπρο και αφού πέρασε από διάφορα στάδια, εγκαταστάθηκε σε ένα χώρο στην οδό Κωνσταντίνου Καλογερά, που ήταν άδειος για πέντε χρόνια. Από εκείνη τη στιγμή όλα πήραν άλλη μορφή και το καθετί που υπάρχει εκεί έχει να πει τη δική του μοναδική ιστορία.

Από τη βιτρίνα που είναι εμπνευσμένη από τη Βικτωριανή Εποχή, μέχρι εκείνα τα κομμάτια που αποτελούν αποκλειστικά δουλειά της ίδιας της Μαρίας, μέσω των εμπειριών και των βιωμάτων που έχει αποκτήσει ακόμα και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πανδημίας. Και αν είναι κάτι που λέει με συγκίνηση, είναι πως η Λάρνακά της, την αγκάλιασε.

Άλλωστε, όπως αναφέρει, αν αγαπάς κάτι τόσο πολύ και δίνεις όλη σου την ψύχη και ο κόσμος το νιώθει, γιατί να μην το αγκαλιάσει;                                                                                       

Όσο για τα πιο γνωστά της έργα, πέρα από τα υπόλοιπα, η Μαρία αναφέρεται και στις μπλε πεταλούδες, που φτιάχνει από χαρτί μέσα σε προστατευτικό γυαλί, αλλά και στις πολύ αγαπημένες της χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες. 

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

 

 

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022