The Dalton Brothers: Η κλασική φιλοσοφία του μπαρμπέρη στο σήμερα

Στέλλα Μούρεττου  19/03/2022 07:15
The Dalton Brothers: Η κλασική φιλοσοφία του μπαρμπέρη στο σήμερα

The Dalton Brothers: Η κλασική φιλοσοφία του μπαρμπέρη στο σήμερα

Στέλλα Μούρεττου  19/03/2022 07:15

Ήταν το 2016 όταν οι Μάρκος Ιωάννου, Λυκούργος Νικολάου και Κωνσταντίνος Ιακωβίδης ένωσαν… τα ψαλίδια τους και ίδρυσαν το Dalton Brothers Barbershop. Δύο χρόνια μετά προστέθηκαν ακόμα δύο μέλη στην ομάδα, οι Μάριος Παπαγεωργίου και Νικόλας Σωτηρίου.

Όχι, δεν μιλάμε για τους γνωστούς ληστές των κινουμένων σχεδίων, αλλά για μια ομάδα που από την αρχή δρούσε με γνώμονα την ομαδική εργασία, στοχεύοντας να φέρει την κλασική φιλοσοφία του μπαρμπέρη στο σήμερα. Αυτό τονίζουν οι μέτοχοι και εκπρόσωποι Τύπου της εταιρείας, Λυκούργος Νικολάου και Κωνσταντίνος Ιακωβίδης.

Η  εταιρεία ιδρύθηκε και λειτούργησε το πρώτο της κατάστημα στην οδό Πειραιώς στον Στρόβολο το 2016. Το 2019 άνοιξε ακόμα ένα Dalton Brothers Barbershop στην οδό Βυζαντίου στην Έγκωμη με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των φίλων και πελατών της.

Διαβάστε ακόμα:

Η πορεία βενζίνης και πετρελαίου στην Κύπρο από την αρχή του πολέμου

Το προφίλ της εταιρείας που εξαγόρασε μεγαλομέτοχο της Τρ. Κύπρου

Στο τεύχος Μαρτίου του GOLD: Ισραηλινές επενδύσεις στην Κύπρο

Η φιλοσοφία

«Η κουλτούρα της εταιρείας μας είναι όπως και η λεζάντα μας, #no school like our own school. Με βάση την κλασική φιλοσοφία του μπαρμπέρη, θέλαμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας γεωμετρικά κουρέματα. 

Αναζητούσαμε τρόπους να αναπτύξουμε τους χώρους εξυπηρέτησης - τα υποκαταστήματα της εταιρείας μας - για να παρέχουμε εκτός από τις υπηρεσίες μας ένα περιβάλλον ζεστό, που να προσφέρει στον καταναλωτή εμπειρία, χαλάρωση και ένα τρόπο φυγής από την καθημερινή ρουτίνα».                                                                                     

Η ανάπτυξη συνεχίστηκε το 2018 με ένα ακόμα κατάστημα, το Dalton Exclusive, στην οδό Πασικράτους στο κέντρο της Λευκωσίας, με εμπνεύσεις που έχουν αποκλειστικά την… υπογραφή των Daltons.

Η διαφοροποίηση

«Δεν φτιάξαμε ένα κουρείο που να ξεχωρίζει από τα άλλα, απλώς κάναμε ένα όραμα πραγματικότητα», σημειώνουν, εννοώντας ότι έδωσαν όλα τα εφόδια και τη γνώση που έχουν για να ανεβάσουν τον πήχη στον μέγιστο δυνατό βαθμό. «Αυτό που μας διαφοροποιεί σήμερα είναι η ταυτότητά μας». 

Η προσαρμογή

Η πανδημία έχει επηρεάσει την επιχείρηση σε οικονομικό επίπεδο, αν και δεν περιόρισε καθόλου τα πλάνα: «Αντιθέτως, μας έχει δώσει το έναυσμα για να επιστρέψουμε και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και πλάνα.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις για εμάς είναι οι στόχοι μας. Γενικότερα, ως νέοι επιχειρηματίες δεν έχουμε χώρο για ανησυχίες».

Μιλώντας για το επιχειρηματικό περιβάλλον, τονίζουν ότι θα ήθελαν να προσαρμόσουν καινοτομίες, όπως για παράδειγμα, στο ωράριο εργασίας, στις συνεργασίες και γενικά στη λειτουργία της επιχείρησής τους στο ευρύτερο σκηνικό.

Οι φιλοδοξίες

Η ομάδα του Dalton Brothers Barbershop επιθυμεί να δώσει μια νέα μορφή στο είδος της επιχείρησής της με καινοτόμες ιδέες: «Οι φιλοδοξίες μας είναι να επεκτείνουμε την ταυτότητά μας, να εδραιώσουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και να αναπτύξουμε τη συνεργασία και την ομαδική εργασία σε μεγάλο βαθμό».

Συνεργάτες / Partners: Epic, Hellenic Βank και University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας