Το προφίλ της εταιρείας που εξαγόρασε μεγαλομέτοχο της Τρ. Κύπρου

InBusinessNews  19/03/2022 06:35
Το προφίλ της εταιρείας που εξαγόρασε μεγαλομέτοχο της Τρ. Κύπρου

Το προφίλ της εταιρείας που εξαγόρασε μεγαλομέτοχο της Τρ. Κύπρου

InBusinessNews  19/03/2022 06:35

Στα χέρια της AllianceBernstein θα περάσει έμμεσα το ποσοστό που κατείχε η Carval Investors στην Τράπεζα Κύπρου. Συγκεκριμένα, η AllianceBernstein εξαγόρασε την Carval Investors έναντι 750 εκατ. δολαρίων, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές στις εναλλακτικές επενδύσεις. Έτσι το ποσοστό 8,57% της Carval που κατείχε στην Τράπεζα Κύπρου, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, θα περάσει στην AllianceBernstein.

Η AllianceBernstein είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, η οποία προσφέρει έρευνα υψηλής ποιότητας και διαφοροποιημένες επενδυτικές υπηρεσίες σε θεσμικούς επενδυτές και ιδιώτες σε μεγάλες παγκόσμιες αγορές.

Διαβάστε εδώ:  Η AllianceBernstein εξαγοράζει μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Κύπρου

Συγκεκριμένα, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων στον κόσμο, με περισσότερα από 750 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, βάσει των στοιχείων Ιανουάριου του 2022.


Διαβάστε ακόμα:

Η πορεία βενζίνης και πετρελαίου στην Κύπρο από την αρχή του πολέμου

Στο τεύχος Μαρτίου του GOLD: Ισραηλινές επενδύσεις στην Κύπρο

The Dalton Brothers: Η κλασική φιλοσοφία του μπαρμπέρη στο σήμερα

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967 υπό την ονομασία Sanford C. Bernstein ως εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων για ιδιώτες πελάτες. Η Sanford C. Bernstein & Company συνιδρύθηκε αρχικά από τους Zalman Bernstein, Paul P. Bernstein, Shepard D. Osherow, Roger Hertog και Lewis A. Sanders. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1971, ιδρύθηκε η Alliance Capital, όταν το τμήμα διαχείρισης επενδύσεων της Donaldson, Lufkin & Jenrette, Inc. συγχωνεύθηκε με την επιχείρηση παροχής συμβουλών επενδύσεων της Moody's Investor Services, Inc.

Τον Οκτώβριο του 2000, η Alliance Capital εξαγόρασε τη Sanford C. Bernstein. Η ανάπτυξη μετοχικού κεφαλαίου και οι εταιρικές επενδύσεις σταθερού εισοδήματος της Alliance Capital, καθώς και η οικογένεια των αμοιβαίων κεφαλαίων λιανικής της, συνδυάσαν την αξία ιδίων κεφαλαίων της Bernstein και τη διαχείριση σταθερού εισοδήματος που απαλλάσσεται από φόρους και τις δραστηριότητές της σε ιδιώτες πελάτες.

Το 2007 είχε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία περίπου 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κεντρικά γραφεία της AllianceBernstein βρίσκονται στο Nashville, ενώ διαθέτει γραφεία σε 46 τοποθεσίες σε 22 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 64% της AllianceBernstein ανήκει στην Equitable Holdings. Πρόκειται για μια αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ασφαλίσεων που ιδρύθηκε το 1859 από τον Henry Baldwin Hyde. Το 1991, η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία AXA απέκτησε τον πλειοψηφικό έλεγχο της The Equitable.

Και ο CEO

Από το 2017, στη θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της AllianceBernstein είναι ο Seth P. Bernstein. Το 2018 διορίστηκε Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Equitable Holdings.

Πριν από το διορισμό του στην AB, ο Bernstein είχε μια διακεκριμένη καριέρα 32 ετών στην JPMorgan Chase, πιο πρόσφατα ως διευθύνων σύμβουλος και παγκόσμιος επικεφαλής του Managed Solutions & Strategy στην J.P. Morgan Asset Management. Σε αυτό το ρόλο, ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση όλων των περιουσιακών στοιχείων της διακριτικής ευχέρειας στο τμήμα πελατών Private Banking. Ο Bernstein είναι κάτοχος πτυχίου στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες από το Haverford College και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Haverford College.

Η Carval Investors

Όσον αφορά την Carval Investors, είναι ένας από τους κορυφαίους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων εναλλακτικών επενδύσεων διεθνούς βεληνεκούς. Ιδρύθηκε το 1987 και έχει επενδύσει πέραν των $123 δισ. σε 82 χώρες. Διαθέτει μια έμπειρη ομάδα από περίπου 170 υπαλλήλους σε πέντε γραφεία σε Μεγάλη Βρετανία, Λουξεμβούργο, Σιγκαπούρη και ΗΠΑ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας