Μ. Λουκαΐδης: Μίνι MBA για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αποτελούν απαραίτητη και ζωτικής σημασίας μηχανή δημιουργίας καινοτομίας και θέσεων εργασίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι 90% των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο είναι ΜμΕ, αντιλαμβανόμαστε την τεράστια συνεισφορά τους στην παγκόσμια οικονομία.

Οι ΜμΕ διαθέτουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είτε αποτελούν πλεονεκτήματα για την αξιοποίηση των προκλήσεων, είτε  μειονεκτήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη τους. Μειονεκτήματα των ΜμΕ που λειτουργούν αρνητικά και απειλητικά πολλές φορές προς την ίδια την επιβίωση τους, είναι ο μεγάλος επιχειρηματικός κίνδυνος που δημιουργείται από την συγκέντρωση της εξουσίας στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη και από την έλλειψη κεφαλαίων καθώς και η πιστοληπτική τους αδυναμία για μακροχρόνιο δανεισμό. Η θέση των ΜμΕ δυσχεραίνεται περαιτέρω από τη μικρή παραγωγική ικανότητα τους, τις δυσκολίες στην υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων λόγω στενότητας κεφαλαίων όπως επίσης και από την ανυπαρξία οικονομιών κλίμακας που έχει ως αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές από τους προμηθευτές.

 

Έτσι, για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσής τους, οι ΜμΕ επιβάλλεται να ανανεώνουν σε συνεχή βάση τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους.

 

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που εμπεριέχει η συμπερίληψη σε αυτή την κατηγορία επιχειρήσεων, καθώς ενδεχομένως να συνιστά μια καθόλα μοναχική διαδικασία, αφού οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν μικρό αριθμό διευθυντικών στελεχών και έχουν να αντιμετωπίσουν μοναδικές προκλήσεις, η ΙΜΗ, η Ελληνική Τράπεζα, η Epic και το Πανεπιστήμιο Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus) οργανώνουν το παγκύπριο συνέδριο για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τίτλο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο».

Μιλώντας στο InBusinessNews o προεδρεύων του Συνεδρίου, Μάριος Λουκαΐδης, ιδρυτής της Synpraxis Management Services αναφέρθηκε σε ένα από τα αγαπημένα του βιβλία με τίτλο «It’s not the big that will lead the small but it’s the fast that will lead the slow», δηλαδή  δεν είναι ο μεγάλος που θα φάει τον μικρό αλλά ο γρήγορος τον αργό.

Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι το συνέδριο δίδει και μεταφέρει αρκετή γνώση και εμπειρία ούτως ώστε να πάρουν, οι εταιρείες μαζί τους που θα συμμετάσχουν, στοιχεία που θα τις κάνουν να είναι ανταγωνιστικές στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, το συνέδριο θα φιλοξενήσει μια σειρά από αναγνωρισμένους ομιλητές οι οποίοι μιλούν επί αρκετών θεμάτων όπως για θέματα τεχνολογίας, θέματα τραπεζικού δανεισμού, θέματα προσωπικού και καλύτερη επιλογή προσωπικού, θέματα αντοχής στην οικονομία και θέματα ομαλής διαδοχής σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

«Το συνέδριο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων το οποίο θα αποκαλούσα ένα μίνι ΜΒΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο Μάριος Λουκαΐδης έχει μια μακρά και πολύπλευρη εμπειρία σε εμπορικές δραστηριότητες σε τομείς όπως Καταναλωτικά Προϊόντα, Μαζική εστίαση, Καπνικά, Καλλυντικά, Αφορολόγητα Καταστήματα, Τηλεπικοινωνίες, Τεχνολογία. Ενασχολήθηκε σε πολύπλευρες ειδικότητες από πωλήσεις, marketing, logistics και συστήματα πληροφορικής. Η ενασχόλησή του σε οργανισμούς με θέματα διαφήμιση, Μέτρηση Τηλεθέασης, Κριτική Εστιατορίων, Διαγωνισμό Διαλογικών Συζητήσεων σε Λύκεια μέσω του ομίλου Toastmaster’s, ετήσιο θεσμό Ζιβανίας στην Άλωνα διεύρυναν τις εμπειρίες του. ‘Έχοντας επιστημονικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο στους τομείς μαθηματικών, φυσικής και υπολογιστών από τα Πανεπιστήμια Λονδίνου και Οξφόρδης ξεκίνησε την καριέρα του ως καθηγητής σε κολλέγιο. Παρ ’όλο που ήταν μόνο δύο χρόνια άφησε τον ενθουσιασμό της μεταφοράς γνώσης για πάντα. Στη συνέχεια ασχολήθηκε για 10 χρόνια με τον καινούργιο τότε τομέα της πληροφορικής. Τέλος, για 25 χρόνια ενασχολήθηκε με τον όμιλο CTC όπου για 14 χρόνια διετέλεσε CEO του ομίλου. Το 2019 αποφάσισε να μοιρασθεί τις γνώσεις και εμπειρίες του δημιουργώντας την συμβουλευτική εταιρεία Synpraxis. Μεταξύ άλλων εστιάζεται σε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οικογενειακές επιχειρήσεις και τα βήματα στα οποία θα πρέπει άμεσα να προβούν για μια μακροχρόνια επιτυχή διαδρομή.

Το συνέδριο απευθύνεται προς:

Όλα τα διευθυντικά στελέχη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ

Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ

Οργανωτής: IMH

Partners: Epic, Ελληνική Τράπεζα, Πανεπιστήμιο Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus)

Χορηγοί επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, Περιοδικό GOLD, Πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022