Carlsberg: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη και τα έσοδα

Τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης αναβάθμισε η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg μετά από την ανακοίνωση των πωλήσεων που ήταν υψηλότερες των προσδοκιών, προειδοποιώντας ωστόσο ότι αυστηροί περιορισμοί στην Ασία θα μπορούσαν να πλήξουν τις πωλήσεις.

Η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως τόνισε πως οι όγκοι μπύρας σε βασικές αγορές όπως η Κίνα και η Ρωσία, έχουν αυξηθεί σε πολύ υψηλότερα των προ πανδημίας επιπέδων, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές όπως η Γαλλία, η Ελβετία και η Σουηδία παραμένουν χαμηλότερα από τα επίπεδα προ πανδημίας.

Ενώ η αβεβαιότητα για το υπόλοιπο του έτους συνεχίζεται, είμαστε ικανοποιημένοι με την ισχύ των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου, και την καλή αρχή στο γ΄ τρίμηνο, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Cees t Hart.

«Αν και βλέπουμε σταδιακή επιστροφή σε πιο φυσιολογικό περιβάλλον στις αγορές ανά την Ευρώπη, άλλες αγορές, ιδιαίτερα στην Ασία, εξακολουθούν να υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς λόγω νέων κυμάτων της πανδημίας», πρόσθεσε.

Οι πωλήσεις για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου διαμορφώθηκαν στα 18,69 δισ. κορόνες Δανίας (2,94 δισ. δολάρια), σε σχέση με τα 17,97 δισ. κορόνες που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Carlsberg τόνισε τώρα πως αναμένει τα λειτουργικά κέρδη να αυξηθούν κατά 8%-11% το 2021, υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση 5%-10%.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ