anner-cyta-vodafone

Μια μαμά αποκαλύπτει το μυστικό πώς να μεγαλώσετε έναν… CEO

InBusinessNews  28/12/2020 17:00
Μια μαμά αποκαλύπτει το μυστικό πώς να μεγαλώσετε έναν… CEO

Μια μαμά αποκαλύπτει το μυστικό πώς να μεγαλώσετε έναν… CEO

InBusinessNews  28/12/2020 17:00

Η Σάρα Μπλέικλι, Αμερικανίδα επιχειρηματίας και διευθύνουσα σύμβουλος της Spanx, κατάφερε να μετατρέψει μια εταιρεία μόλις 5.000 δολαρίων σε επιχείρηση δισεκατομμυρίων. 

Σύμφωνα με την Μπλέικλι, μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτής, οφείλεται στην ανατροφή που της έδωσαν οι γονείς και συγκεκριμένα η μητέρα της Έλεν Μπλέικλι.

Η Έλεν κατάφερε να μεγαλώσει δύο πολύ επιτυχημένους επαγγελματίες τη Σάρα, 49 ετών και τον 45χρονο αδελφό της, τον Φορντ.

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι ο Φόρντ Μπλέικλι, δημιούργησε την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Zingle, η οποία εξαγοράστηκε από τη Medallia για 42 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Ποιο είναι το μυστικό της Έλεν; 

«Ήταν σημαντικό για μένα να τους δώσω την ελευθερία που χρειάζονταν για να ανακαλύψουν τι ήθελαν να κάνουν πραγματικά στη ζωή τους»,  αποκάλυψε η Έλεν στο podcast «Who Is Your Momma» σύμφωνα με το CNBC. 

«Είχαν αρκετό ελεύθερο χρόνο. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που διαθέτουν τα σημερινά παιδιά. Κι όμως, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος είναι τόσο σημαντικός.»

«Σήμερα, τα πράγματα είναι τόσο προγραμματισμένα για τα παιδιά. Αθλήματα, δραστηριότητες, ξένες γλώσσες. Τότε δεν ήμασταν έτσι.»

Η Έλεν ανέφερε ότι απλώς άφησε τα παιδιά της να βαρεθούν και αυτό είναι κάτι που το συνιστά σε όλους τους γονείς εκεί έξω. «Η Σάρα συχνά παραπονιόταν «Μαμά, δεν έχω τίποτα να κάνω». Πολλές φορές βαριόταν. Και θα έλεγα, «Υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Ανακάλυψέ τα. Έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα και τον ελεύθερο χρόνο και να μάθουν να διασκεδάζουν».

Επιχειρηματικό μυαλό

Η Έλεν αποκάλυψε πως από μικρή η επιχειρηματίας ήταν εφευρετική και δημιουργική. Στο δημοτικό σχολείο, «άρχισε να σχεδιάζει. Μετά τα πουλούσε σε γείτονες». «Πολλές φορές έφτιαχνε λεμονάδες και τις πουλούσε.»

Χρέωνε τα παιδιά της γειτονιάς για παίζουν μίνι γκολφ στο σπίτι της. «Ο μπαμπάς της και εγώ παίζαμε παλιά γκολφ, οπότε είχαμε όλον τον εξοπλισμό στο σπίτι μας. Έτσι, η Σάρα οργάνωσε μια ημερίδα γκολφ στο σπίτι μας. Είχε οργανώσει διάφορα παιχνίδια, θα μάθαινε στα παιδιά να παίζουν. Τα παιδιά το λάτρεψαν. Όλα τα παιδιά της γειτονιάς βρίσκονταν στο γκαράζ μας.», ανέφερε μεταξύ των άλλων η μητέρα της Σάρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ακόμη, η Έλεν ανέφερε ότι στην εφηβεία της η Σάρα δημιούργησε μια υπηρεσία φύλαξης παιδιών στο Hilton Hotel όπου δούλευε για ένα καλοκαίρι.

«Έπεισε έναν υπάλληλο, να την αφήσει να χρησιμοποιεί ένα άδειο δωμάτιο, εκτύπωσε φυλλάδια και τα μοίρασε σε γονείς στο ξενοδοχείο.»

«Το αστείο είναι ότι η διοίκηση του ξενοδοχείου δεν ήξερε ότι το έκανε αυτό», είπε η Έλεν.

«Επέστρεψε στο σπίτι με τα κέρδη της πρώτης επιχείρησής της. Αλλά δεν το έκανε για τα χρήματα. Της άρεσε να κάνει κάτι. Ήταν τόσο διασκεδαστικό για εκείνη.»

Η Έλεν είπε ότι η ελευθερία και ο χώρος που επέλεξε να δώσει στα παιδιά της, τους έδωσε τη δυνατότητα να «εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν πράγματα», γεγονός που οδήγησε στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού τους πνεύματος.

«Αφήστε τα παιδιά να βρουν το πάθος τους. Δώστε προσοχή στα πράγματα που τους αρέσουν να κάνουν και μην ξεχνάτε να τα ενθαρρύνετε. Κάντε το καλύτερο που μπορείτε. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι γονιός.»

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας