Σε υψηλό 5ετίας τα κινεζικά blue chips

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να «ποντάρουν» στην εξαιρετικά φθηνή ρευστότητα και τα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης για διατήρηση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, παρά το γεγονός πως η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθυστερεί το άνοιγμα των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατάγραφε άνοδο 1%, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη στα κινεζικά blue chips, που κάνουν ράλι άνω του 4%, μετά και από τα κέρδη 7% που είχαν σημειώσει την περασμένη εβδομάδα, αγγίζοντας υψηλό πενταετίας.

Η εκτίναξη αυτή, κατά ορισμένους αναλυτές, αποδίδεται στο ότι η Κίνα επηρεάζεται λιγότερο αυτή τη στιγμή από τις εξάρσεις του κορωνοϊού, ενώ η αγορά φαίνεται πως συνεχίζει να πιστεύει πως η κεντρική τράπεζα της χώρας θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της.

Ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 4,24% στις 3.286 μονάδες, 4,28% ο CSI στις 4.608 μονάδες και 3,60% ο Hang Seng στις 26.285 μονάδες, ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 1,68% στις 2.188 μονάδες, κατά 1,3% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο και 0,29% ο ASX στις 6.181 μονάδες.

Δειτε Επισης

UBS: Ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός στρέφεται στις ΗΠΑ για εξαγορές και συγχωνεύσεις
Θύμα κυβερνοεπίθεσης το ΔΝΤ-Παραβιάστηκαν έντεκα λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Κίνα: Αύξηση στις τιμές των πλείστων κεφαλαιακών αγαθών-Πάνω και οι τιμές του χοιρινού κρέατος
ΗΠΑ: Βουτιά της μεταποιητικής δραστηριότητας στη Νέα Υόρκη
Swisscom: Εξαγορά της Vodafone Italia έναντι €8 δισ.
Χούθι: Θα διευρυνθούν οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία
Ελαφρά ανάκαμψη της κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο
Hilton Worldwide Holdings: Εξαγόρασε το εμπορικό σήμα της Graduate Hotels έναντι $210 εκατ.
Άνοδος 2,8% για τιμές του αργού
Η άνοδος στην Ευρώπη οδηγεί τις μετοχές στις διεθνείς αγορές σε νέα υψηλά επίπεδα