Τραμπ εναντίον όλων για το εμπόριο

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εννέα χώρες εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, χρειάζονται μεγάλη προσοχή καθώς η Ουάσιγκτον πιέζει για δασμούς και διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση των εμπορικών ελλειμμάτων.
 
Το Υπουργείο Οικονομικών, σε εξαμηνιαία έκθεση προς το Κογκρέσο, δήλωσε ότι εξέτασε τις πολιτικές μιας διευρυμένης ομάδας 21 μεγάλων εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ και διαπίστωσε ότι οι εννέα από αυτούς χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή λόγω νομισματικών πρακτικών.
 
Η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ ήταν οι νέες προσθήκες στη «μαύρη λίστα», η οποία περιλαμβάνει επίσης την Κίνα, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Η Ινδία και η Ελβετία αφαιρέθηκαν από τη λίστα.
 
"Κανένας σημαντικός εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ δεν πληρούσε τα σχετικά νομοθετικά κριτήρια του 2015 για ενισχυμένη ανάλυση" ως χειριστής νομισμάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του υπουεργείο.
 
Σε απάντηση στην έκθεση του ΥΠΟΙΚ, η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι δεν χειραγωγεί το νόμισμά της για πλεονέκτημα στις εξαγωγές, ενώ η Μαλαισία είπε ότι οι παρεμβάσεις της περιορίζονται στην εξασφάλιση ομαλότητας της αγοράς και στην αποφυγή υπερβολικής μεταβλητότητας.
 
Κίνα: Δεν είναι η θέση των ΗΠΑ να αποφασίζουν για τις νομισματικές πολιτικές των άλλων χωρών
Η Κίνα ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διεξάγουν μονομερείς εκτιμήσεις για την αγορά συναλλάγματος άλλων χωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Λου Κανγκ, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

Δειτε Επισης

Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ