Σε 200 χρόνια θα κλείσει το χάσμα πλούτου ανδρών-γυναικών

Ενδεχομένως να χρειαστούν άλλοι δύο αιώνες για κλείσει το χάσμα οικονομικού πλούτου μεταξύ των δύο φύλων, καθώς οι άνδρες εξακολουθούν να ελέγχουν την πλειοψηφία των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America Merrill Lynch.

Η έκθεση "she-conomy", που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (7 Μαρτίου) μια μέρα πριν από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, υπογραμμίζει πως βελτιώνοντας την ισότητα των γυναικών στον εργασιακό χώρο θα μπορούσε να αυξήσει την παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα έξι χρόνια κατά ένα τρίτο ή $28 δισ. - ή περίπου το σύνολο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής ΗΠΑ και Κίνας.

Οι γυναίκες συσσωρεύουν πλούτο ενάμισι φορές πιο γρήγορα από τους άνδρες και αναμένεται να περάσουν στην κατοχή τους $72 δισ. από τα παγκόσμια χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία μέχρι το 2020 – 2 φορές περισσότερα από το 2010.

Ωστόσο, το οικονομικό χάσμα μεταξύ των φύλων κλείνει με ρυθμούς χελώνας και θα χρειαστούν άλλα 202 χρόνια για να επιτευχθεί ισότητα με το σημερινό ρυθμό. Με βάση την έκθεση του 2017 θα χρειαζόταν 217 χρόνια.

Το παγκόσμιο χάσμα αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων θα μπορούσε επίσης να διαρκέσει δεκαετίες, ή αιώνες σε ορισμένες χώρες, για να κλείσει με βάση τους σημερινούς ρυθμούς προόδου. Οι γυναίκες στη δυτική Ευρώπη ίσως αρχίσουν να κερδίζουν το ίδιο με τους άνδρες για τους ίδιους ρόλους σε 60 χρόνια, ενώ οι γυναίκες στη Βόρεια Αμερική ίσως πρέπει να περιμένουν άλλα 165 χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση.

ΠΗΓΗ: FT

Δειτε Επισης

Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών
Προς νέο mega deal στον κλάδο της εξόρυξης-Πρόταση εξαγοράς της Anglo American από ΒΗΡ
Γαλλία: Η αύξηση του δημόσιου χρέους απειλεί την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας
ΕΕ: Χαλαρώνει η δημοσιονομική πειθαρχία-Οι νέοι κανόνες για το δημόσιο χρέος
Στο μικροσκόπιο της Ε.Ε. οι κινεζικές δημόσιες συμβάσεις για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού
Αναβάθμισε στο 0,3% την ανάπτυξη φέτος η Γερμανία, μείωσε στο 2,4% τον πληθωρισμό
Μέτρα για εμπορική στήριξη Ουκρανίας με προστασία αγροτών Ε.Ε. ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο