«Μέτρια» η αξιοπιστία του Model 3 της Tesla

Το Model 3 της Tesla, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας που σχεδιάστηκε για το ευρύ κοινό, πιθανότατα θα εξασφαλίσει «μέτρια» βαθμολογία όσον αφορά στην αξιοπιστία του από το Consumer Reports, ένα περιοδικό τις κατατάξεις του οποίου η Σίλικον Βάλι παίρνει στα σοβαρά.

Το περιοδικό βάσισε την πρόβλεψη για τη βαθμολογία που πιθανότατα θα δώσει, σε συμπεράσματα που εξήχθησαν από ιδιοκτήτες του Model S της εταιρίας, καθώς το Model 3 μοιράζεται μεγάλο μέρος της τεχνολογίας του sedan πολυτελείας της Tesla.

Ωστόσο το Consumer Reports διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη στην κατοχή του δεδομένα συγκεκριμένα για το Model 3.

«Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι από τη φύση τους λιγότερο περίπλοκα από τα εναλλακτικά που καίνε βενζίνη ή είναι υβρίδια. Το Model 3 είναι το λιγότερο περίπλοκο μοντέλο της Tesla μέχρι στιγμής και θα πρέπει να επωφεληθεί από τα όσα έχει μάθει η Tesla από το Model S», τόνισε ο Jake Fisher, επικεφαλής δοκιμών αυτοκινήτων στο Consumer Reports, σε ανακοίνωσή του που αμέσως θορύβησε τη Σίλικον Βάλι.

Η Tesla απάντησε άμεσα, επισημαίνοντας πως η ομάδα αξιολόγησης αυτοκινήτων του περιοδικού δεν έχει ακόμη οδηγήσει ένα Model 3 και δεν γνωρίζει τίποτα ουσιαστικό για το πώς το sedan έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί.

Ταυτόχρονα, η αυτοκινητοβιομηχανία επέκρινε το γεγονός ότι το επηρεαστικό περιοδικό την «ξεχώρισε» και αμφισβήτησε τις κριτικές του περιοδικού.

Όπως τόνισε, «από όταν το Consumer Reports χαρακτήρισε το Model S ως το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει υπάρξει ποτέ», έπειτα ανέστειλε την αξιολόγησή του, διότι επικρίθηκε από «σκεπτικιστές της Tesla», πράγμα που υποβαθμίζει την αξιοπιστία του.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών