Οι δέκα πιο «εχθρικές» πόλεις στον κόσμο

Κάθε χρόνο, η ιστοσελίδα Travel + Leisure παρουσιάζει τις πόλεις, τις οποίες οι τουρίστες αγαπούν να επισκέπτονται.Από τις 266, οι αναγνώστες ξεχώρισαν κάποιες από αυτές για την τέχνη, τον πολιτισμό και την φιλικότητα των κατοίκων. Ωστόσο, μέσα από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν και ορισμένες πόλεις, οι οποίες δεν κατάφεραν να «αγαπηθούν» τόσο από τους επισκέπτες τους.

Παρακάτω ακολουθούν οι δέκα πιο «εχθρικές» πόλεις στον κόσμο για τη φετινή χρονιά:

10. ΚΑΝΝΕΣ - ΓΑΛΛΙΑ
Οι Κάννες φιλοξενούν ένα από τα πιο λαμπερά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όμως σύμφωνα με το Travel + Leisure, δεν είναι τόσο φιλικές προς τους επισκέπτες τους, τουλάχιστον με όσους δεν ξοδεύουν μεγάλα μετρητά κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην πόλη της νότιας Γαλλίας.

9. ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ - ΝΕΒΑΔΑ
Μπορεί η πόλη να είναι εχθρική προς τους τουρίστες της, όμως, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η λαμπρότητα και τα φαντασμαγορικά θεάματα την καθιστούν έναν από τους πιο κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο.

8. ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ - ΜΕΡΙΛΑΝΤ
Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες ταξιδιωτών στη Βαλτιμόρη επισκίασαν περαιτέρω τη φήμη της πόλης του Μέριλαντ. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την αίγλη της. Εκτός από τα χαρακτηριστικά γευστικά πιάτα, η Βαλτιμόρη προσφέρει αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις. 

7. ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ - ΠΕΝΣΥΛΒΑΝΙΑ 
Όσοι έχουν επισκεφθεί τη Φιλαδέλφια προειδοποιούν: Είναι πολύ κακή ιδέα να φορέσετε καπέλο που να φέρει το όνομα «Giants», καθώς θα αντιμετωπίσετε μια πολύ άσχημη συμπεριφορά από τους οπαδούς της ομάδας. 

6. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΗΠΑ
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη βρίσκεται στη λίστα με τις πιο εχθρικές πόλεις του κόσμου. Σύμφωνα με τους επισκέπτες, οι κάτοικοι της πόλεις δεν είναι τόσο ευγενικοί με τους ξένους και δύσκολα κάποιος θα σας βοηθήσει εάν χαθείτε στο δρόμο. Παρά την απογοήτευσή τους, όμως, οι επισκέπτες συμφωνούν στο ότι είναι μια πόλη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

5. ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ - ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
H αδιάκοπη ηλιοφάνεια της πόλης δεν φαίνεται να είναι αρκετή για να «ζεστάνει» τους κατοίκους του Λος Άντζελες, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες της έρευνας, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι δεν φημίζονται για την ευγένεια και το ενδιαφέρον τους προς τους τουρίστες.

4. ΜΑΣΣΑΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Aκόμη και οι ίδιοι οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι της Μασσαλίας είναι εχθρικοί. Σύμφωνα με τον διευθυντή εταιρείας με έδρα της Μασσαλία, Matthieu Gamet, «όταν κάποιος επισκεφθεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, είτε θα την αγαπήσει είτε θα τη μισήσει».

3. ST. PETERSBURG - ΡΩΣΙΑ
Ενώ οι τουρίστες θαυμάζουν την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της πόλης St. Petersburg της Ρωσίας, έχουν δηλώσει την απογοήτευσή τους για την εχθρική αντιμετώπιση των ντόπιων.

2. ATLANTIC CITY - ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΙ
H πόλη φημίζεται για τα αμέτρητα καζίνο. Εάν, λοιπόν, σας βγάλει ποτέ ο δρόμος προς τα εκεί και θελήσετε να παίξετε, σύμφωνα με τους επισκέπτες της, το Atlantic City είναι το μόνο μέρος όπου μπορείτε να γίνετε αγενής χωρίς να σας παρεξηγήσει κανείς.

1. ΜΟΣΧΑ - ΡΩΣΙΑ
Οι ερωτηθέντες της έρευνας σχολίασαν ότι δεν κατάφεραν να βρουν ούτε έναν ευγενή κάτοικο κατά τη διαμονή τους στη Μόσχα. Για το λόγο αυτό, προτείνουν σε όσους πρόκειται να επισκεφθούν την πρωτεύουσα της Ρωσίας, να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε έναν χάρτη.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών