Amazon: Δίνει νέα τροπή στο “work-life-balance”

H Amazon πηγαίνει το « work-life balance» ένα βήμα παρά κάτω, καθιερώνοντας τις 30 ώρες εργασίας για ομάδες τεχνικών, σύμφωνα με την Washington Post.

Τη στιγμή που ήδη αρκετοί υπάλληλοι της Amazon εργάζονται part-time, η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι οι ομάδες θα αποτελούνται από εργαζόμενους που δουλεύουν με μειωμένο ωράριο, συμπεριλαμβανομένων και τους μάνατζερ.

Τα μέλη της ομάδας, δε θα αμείβονται λιγότερο βάσει των μειωμένων ωρών. Αντίθετα, θα απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με όσους full-time και 75% του μισθού όσων εργάζονται 40 ώρες.

Ο στόχος του προγράμματος είναι «να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εργασίας που είναι προσαρμοσμένο σε ένα μειωμένο ωράριο και εξακολουθεί να ευνοεί την επιτυχία και την ανάπτυξη της καριέρας των εργαζομένων του Ομίλου». Η πρωτοβουλία αυτή συνοδεύτηκε από μια εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα με τον τίτλο «Reinventing the Work-Life Ratio for Tech Talent», πώς δηλαδή θα βρουν νέους τρόπους ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής στον κλάδο τηςτεχνολογίας.

Τέλος,η κίνηση αυτή φαίνεται να έρχεται σαν απάντηση στις αναφορές που είχαν υπάρξει για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στην Amazon.Δεν σχετίζεται μόνο με τη κουλτούρα της εταιρείας αλλά με το πόσο έχει επηρεάσει η ανάπτυξη της τεχνολογίας της εργασία και τις εργασιακές συνθήκες.


ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών