ING: Αβέβαια τα δεδομένα στον κόσμο και το 2013

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές και το οικονομικό κλίμα παραμένουν αβέβαια, δήλωσε ο Jan Hommen, διευθύνων σύμβουλος της ING Group, στην ομιλία του για το νέο έτος.
 
Κοιτώντας πίσω στο 2012, η ING έχει λάβει πολλά μέτρα για την μείωση του ρίσκου, δήλωσε ο Hommen, αλλά υποστήριξε επίσης ότι «πρέπει να συνεχίσουμε την ευθυγράμμιση της δομής κόστους με ένα πιο λιτό λειτουργικό περιβάλλον, καθώς επίσης αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που περιλαμβάνουν υψηλότερο ρυθμιστικό κόστος και τον ολλανδικό τραπεζικό φόρο».
 
Η μείωση του ρίσκου, σε συνδυασμό με το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, «έχει ασκήσει πιέσεις τόσο στις τράπεζες όσο και στη διαχείριση επενδύσεων/ασφαλίσεων», δήλωσε ο Hommen. Πρόσθεσε ακόμη ότι «το κόστος του ρίσκου για την τράπεζα έχει αυξηθεί εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης και δεν προβλέπεται μια άμεση βελτίωση».
 
Ο Hommen σχολίασε ότι το 2012 ήταν ένα σχετικά καλό έτος για όλους στην ING, στη διάρκεια του οποίου δεν επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι. Για παράδειγμα τόνισε ότι «στην αρχική συμφωνία αναδιάρθρωσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η προσδοκία ήταν ότι το 2013 θα σηματοδοτούσε το τέλος της αναδιάρθρωσής μας και τον τελικό διαχωρισμό μεταξύ της διαχείρισης των τραπεζών και των επενδύσεων/ασφαλειών. Δεν αποτελεί μυστικό ότι οι τράπεζες δεν ακολούθησαν, και έχουμε συμφωνήσει παράταση του χρονικού ορίζοντα με την Κομισιόν».
 

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών