anner-cyta-vodafone

Κλείνουν οι πόρτες των χώρων εστίασης για τους ανεμβολίαστους

InBusinessNews  24/11/2021 13:16
Κλείνουν οι πόρτες των χώρων εστίασης για τους ανεμβολίαστους

Κλείνουν οι πόρτες των χώρων εστίασης για τους ανεμβολίαστους

InBusinessNews  24/11/2021 13:16

Κλείνουν τις πόρτες για μη εμβολιασμένους από τις 15 Δεκεμβρίου θέατρα και αμφιθέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες θεαμάτων, νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώροι εστίασης.

Στους χώρους αυτούς, από τις 15 Δεκεμβρίου, θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι-άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω-, έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου.

Διαβάστε εδώ: 

Έξω φρενών οι ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης, ετοιμάζονται για μέτρα 

ΠΑΣΙΚΑ: Τεράστιο το πλήγμα, είμαστε αγανακτισμένοι

Συμφωνούν με τα νέα μέτρα τα κέντρα διασκέδασης- «Είναι θέμα ευθύνης»

«Ακόμη ένα κτύπημα για τον κινηματογράφο τα νέα μέτρα»

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, από το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας. Στο πλαίσιο των αποφάσεων επίσης, από τις 29 Νοεμβρίου, ο έλεγχος κατοχής SafePass με τη χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμόζεται στα άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω, ενώ από τις 29 Νοεμβρίου σε χώρους υψηλού κινδύνου μετάδοσης του ιού, όπου θα εντοπίζονται αλυσίδες κρουσμάτων, θα διενεργούνται έλεγχοι με Rapid test μεσω των κινητών μονάδων του Υπουργείου Υγείας, ανεξαρτήτου ηλικίας και εμβολιαστικού ιστορικού.

Διαβάστε ακόμη: 

Black Friday: Το ύψος των εκπτώσεων και πού κυμαίνονται οι τιμές

Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου: Γιατί πήραν τα πάνω τους τα ακίνητα

Τεστ που δεν περάστηκαν, ταλαιπώρησαν το λιανεμπόριο και όχι μόνο

Wolton Tower: Η νέα εμπορική ανάπτυξη στη δυτική Λεμεσό

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, αποφασίστηκαν τα εξής: 

Οι αποφάσεις 

· Απο 29 Νοεμβρίου μειώνεται το ηλικιακό όριο για χρήση μάσκας στα 6 έτη, σε όλους του χώρους, όπου απαιτείται η χρήση της προστατευτικής μάσκας

· Απο 29 Νοεμβρίου όλα τα άτομα ηλικίας 6 - 11 ετών, οφείλουν να παρουσιάζουν Safe Pass. Οι προυποθέσεις του Safe Pass που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι: α) το πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά (7) ημερών. (Σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα)

· Απο τις 29 Νοεμβρίου όλοι οι μαθητές Δημοτικών σχολείων θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση, μέσω κινητών μονάδων δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τη διακοπή της σχολικής χρονιάς για τις εορτές των Χριστουγέννων.

· Απο τις 29 Νοεμβρίου αναστέλλοναι όλες οι σχολικές χριστουγεννιάτικες εορτές. Για τη διεξαγωγή άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από διάφορους άλλους φορείς, θα πρέπει να εξασφαλίζεται άδεια έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας.

· Απο τις 29 Νοεμβρίου, ο έλεγχος κατοχής SafePass με τη χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμόζεται στα άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.

· Απο τις 29 Νοεμβρίου σε χώρους υψηλού κινδύνου μετάδοσης του ιού, όπου θα εντοπίζονται αλυσίδες κρουσμάτων, θα διενεργούνται έλεγχοι με Rapid test μεσω των κινητών μονάδων του Υπουργείου Υγείας, ανεξαρτήτου ηλικίας και εμβολιαστικού ιστορικού.

· Απο 1η Δεκεμβρίου, όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, οφείλουν να διενεργούν εξέταση Pcr με ισχύ 72 ωρών ή Rapid test αντιγόνου με ισχύ 48 ωρών για σκοπούς safe pass.

· Απο 13 Δεκεμβρίου θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες για διενέργεια self-test. Το κόστος για τη προμήθεια self test θα επιβαρύνει τον πολίτη σε περίπτωση μη εμβολιασμένων ατόμων, ενώ στις περιπτώσεις εμβολιασμένων ατόμων, θα επιχορηγούνται από το Υπουργείο Υγείας και θα συνταγογραφούνται από τους Προσωπικούς Ιατρούς. 

Διευκρινίζεται ότι, τα self test δεν υποκαθιστούν τους ελέγχους με Rapid ή Pcr για σκοπούς Safe Pass και σε περίπτωση θετικής ένδειξης, το αποτέλεσμα θα επιβεβαιώνεται με εξέταση Pcr.

· Aπό τις 18 Δεκεμβρίου, καταργείται το Safe Pass για όσα άτομα δεν λάβουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο επτά (7) μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

· Απο 15 Δεκεμβρίου στους ακόλουθους χώρους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

(i) κλειστά και υπαίθρια γήπεδα

(ii) θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αιθουσών θεαμάτων

(iii) νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης.

· Την παράταση όλων των υπόλοιπων προνοιών του εν ισχύ Διατάγματος μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Όλα τα πιο πάνω μέτρα θα ρυθμιστούν με διάταγμα που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας