«Ακόμη ένα κτύπημα για τον κινηματογράφο τα νέα μέτρα»

Την έντονη δυσφορία του για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, βάσει των οποίων οι κινηματογράφοι θα πρέπει από τις 15 Δεκεμβρίου να κλείσουν τις πόρτες τους για τους μη εμβολιασμένους, εξέφρασε στο InBusinessNews o πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αιθουσαρχών και διευθύνων σύμβουλος των κινηματογράφων RΙΟ, Μάριος Ηροδότου.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Ηροδότου χαρακτήρισε τα μέτρα ως άδικα, αλλά και ως ακόμη ένα κτύπημα εκ μέρους της κυβέρνησης. Όπως ανέφερε, ειδικότερα ο τομέας του κινηματογράφου,  χωρίς αμφιβολία από την πρώτη μέρα της πανδημίας δέχεται συνέχεια πλήγματα και πλέον δυσκολεύεται να επιβιώσει.

«Ήδη έχουμε τεράστια προβλήματα με τα μέτρα, από την έναρξη της πανδημίας. Ήμασταν περίπου ενάμιση χρόνο κλειστοί, είτε με διατάγματα είτε με μέτρα που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στον τομέα που δραστηριοποιούμαστε», εξήγησε σχετικά.

Όπως τόνισε ο κ. Ηροδότου, οι κινηματογράφοι λειτουργούν με μειωμένους θεατές, τηρούνται τα μέτρα, η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις και μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα ή επαφή στους χώρους. Συνεπώς, τόνισε, τα μέτρα είναι πολύ σκληρά.

«Οι μη εμβολιασμένοι εισέρχονταν μέχρι τώρα στα σινεμά με rapid test ή PCR και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, αφού τηρούμε όλους τους ελέγχους και τα μέτρα και δεν είχαμε κανένα κρούσμα», πρόσθεσε ο κ. Ηροδότου.

Όσον αφορά την εφαρμογή CovScan, ο κ. Ηροδότου επεσήμανε ότι λειτουργεί με επιτυχία στους κινηματογράφους και είναι ένα από τα μέτρα που πρέπει να υπάρχουν για αντιμετώπιση της κατάστασης. Παρόλα αυτά, υπέδειξε ότι δεν πρέπει να ευθύνεται ο επιχειρηματίας για τυχών παραβίαση από κάποιον πελάτη / επισκέπτη.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού