Black Friday: Το ύψος των εκπτώσεων και πού κυμαίνονται οι τιμές

Σε φυσιολογικά επίπεδα, αν όχι μουδιασμένη, είναι η κίνηση στην αγορά, μερικά εικοσιτετράωρα μετά την έναρξη της Black Week, με αρκετές επιχειρήσεις να έχουν αρχίσει ήδη τις προσφορές και τις εκπτώσεις σε προϊόντα.

Τα προϊόντα τεχνολογίας και οικιακών συσκευών φαίνεται ότι για ακόμη μια χρονιά συγκεντρώνουν τις περισσότερες προσφορές, ενώ ο έντονος ανταγωνισμός σε ολόκληρο το λιανικό εμπόριο, οδήγησε τα καταστήματα να επεκτείνουν τις εκπτώσεις για το τριήμερο ή ακόμη και για ολόκληρη την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα: 

Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου: Γιατί πήραν τα πάνω τους τα ακίνητα

Τεστ που δεν περάστηκαν, ταλαιπώρησαν το λιανεμπόριο και όχι μόνο

Wolton Tower: Η νέα εμπορική ανάπτυξη στη δυτική Λεμεσό

Η επισκεψιμότητα αναμένεται να κορυφωθεί την Black Friday (Παρασκευή 26 Νοεμβρίου) και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τους καταναλωτές να σπεύδουν σε καταστήματα, εμπορικούς δρόμους και εμπορικά κέντρα.

Ευχή των λιανεμπόρων είναι η αυξημένη επισκεψιμότητα, η οποία αναμένεται να παρατηρηθεί, να μεταφραστεί σε αγορές και τζίρο για τα καταστήματα.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ), Μάριος Αντωνίου, ανέφερε ότι οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 20% μέχρι 40%, ενώ σε περίπτωση που ξεπερνούν το 50%, συνήθως πρόκειται για περιορισμένα τεμάχια ή παλαιό στοκ των καταστηματαρχών.

«Λόγω του μικρού της μεγέθους, η Κύπρος αδυνατεί να εφαρμόσει εκπτώσεις 70% - 80%, όπως στο εξωτερικό, καθώς δεν είναι ίδιος ο όγκος παραγγελιών των προϊόντων σε σύγκριση με άλλες χώρες», επεσήμανε σχετικά.

Ερωτηθείς αν προέκυψαν οποιεσδήποτε ελλείψεις προϊόντων στην αγορά, υπέδειξε ότι παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις ένεκα της πανδημίας, εντούτοις οι λιανέμποροι υπέβαλαν εγκαίρως τις παραγγελίες τους, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια σε όλα τα προϊόντα και τα καταστήματα να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της Black Friday.

Όσον αφορά τα προϊόντα τεχνολογίας, οι εκπτώσεις ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας με κάποια προϊόντα να βρίσκονται ήδη εκτός αποθέματος. Από την άλλη, αναμένονται περαιτέρω προσφορές από τις εταιρείες, τις οποίες θα ανακοινώσουν την Black Friday.

Τηλεοράσεις από €197 και Smart TVs από €199  

Από €179 ευρώ ξεκινούν οι τιμές των τηλεοράσεων (32 ιντσών) στη Black Week στα καταστήματα τεχνολογίας, και από €199  οι Smart TVs, επίσης 32 ιντσών, με συνολική έκπτωση €50.

Για τις τηλεοράσεις με αρχική τιμή κάτω των €500, ο καταναλωτής φαίνεται να κερδίζει περίπου €50-80 κατά την αγορά του στην περίοδο Black Friday, ενώ για αυτές που κυμαίνονται στα €600-1000 αρχικά, ο καταναλωτής θα κερδίσει €100-350, με τις περισσότερες όμως τηλεοράσεις να έχουν €100 έκπτωση.

Εκπτώσεις άνω των €300 καταγράφονται στις τηλεοράσεις άνω των €1000.

Smartphones: €30-140 οι εκπτώσεις  

Όσον αφορά τα smartphones, δεν ανακοίνωσαν όλα τα καταστήματα εκπτώσεις, με την υπόσχεση για τις επόμενες μέρες.

Οι εκπτώσεις μέχρι στιγμής, ξεκινούν από €30 και ανέρχονται μέχρι €140.

Ενδεικτικά, ένα smartphone με αρχική τιμή €179 πωλείται στην Black Week στα €149, ενώ ένα με αρχική τιμή €539 η τιμή του κατέβηκε στα €399.

Laptops: Μέχρι €250 η έκπτωση

Από €60 - €250 δείχνουμε μέχρι στιγμής να είναι οι εκπτώσεις στα laptops της αγοράς.

Ενδεικτικά, ένα laptop με αρχική τιμή €279 πωλείται σε τιμή Black Friday στα €279, ενώ laptop με αρχική τιμή κοντά στα €1000, σημειώνουν εκπτώσεις περίπου €250.

Δειτε Επισης

Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar