ΠΑΣΙΚΑ: Τεράστιο το πλήγμα, είμαστε αγανακτισμένοι

Η πολιτεία για άλλη μια φορά χρησιμοποιεί τα κέντρα αναψυχής ως μοχλό πιέσης προς όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιασθεί, αδιαφορώντας πλήρως για τις όποιες πρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις θα επιφέρουν τα συγκεκριμένα μέτρα, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ). 

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Φάνος Λεβέντης, ο ΠΑΣΙΚΑ εκφράζει την άμεση αντίδραση και θυμό της βιομηχανίας των κέντρων αναψυχής. 

Όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΚΑ, εισάγεται η απαράδεκτη πρόνοια και ηλικιακά πλέον, αφου θα απαγορεύει σε άτομα άνω των 12 ετών, αν δεν έχουν λάβει τουλάχιστον τη πρώτη δόση, να εισέρχονται στα κέντρα αναψυχής. Ενώ είναι δεδομένο, συνεχίζει, το πολύ χαμηλό ποσσοστό εμβολιαμού σε νεαρές ηλικίες γενικότερα. Οι χώροι, οι οποίοι φιλοξενούν κυρίως οικογένειες με παιδιά θα δεχθούν τεράστιο πλήγμα, πρόσθετο από αυτό το οποίο βιώνουν εδώ και σχεδόν χρόνια.

Το λιγότερο που είχε να κάνει η κυβέρνηση όταν θα ανακοίνωνε τα μέτρα, και εφόσον θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι στους χώρους αυτούς, ήταν η άμεση άρση όλων των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη λειτουργία των κέντρων αναψυχης και ταυτόχρονη εξαγγελία οικονομικής ενίσχυσης.

Δυστυχώς, καταλήγει, για άλλη μια φορά αυτά είναι τα αποτλέσματα της  έλλειψης συνεργασίας και διαβούλευσης  της πολιτείας μαζί μας.

Καταλήγοντας, ο ΠΑΣΙΚΑ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό όπως αφουγκραστεί πολύ προσεκτικά τα όσα με αγανάκτηση δημόσια εκφράζει και να πάρει τις αναλόγες αποφάσεις.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου