Ποιες επιχειρήσεις δεν κλείνουν με το lockdown

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για επιβολή αυστηρών μέτρων που θα θυμίζουν την περίοδο lockdown τον περασμένο Μάρτιο με την διαφορά ότι η διάρκεια θα είναι τρεις εβδομάδες. Μάλιστα τις πληροφορίες φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής με δηλώσεις του στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιακκής υπογράμμισε πως όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή lockdown με τις περισσότερες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου να αναγκάζονται να κατεβάσουν ρολά.

Ανοικτές θα παραμείνουν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών (π.χ. υπεραγoρές, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, φρουταγορές, κάβες).

Ανοικτά θα παραμείνουν τα φαρμακεία, οι υπηρεσίες παροχής τροφίμων  και ποτών (εστιατόρια, καφετέριες, καφενεία, μπαρ), οι οποίες δύναται να προσφέρουν κατ' οίκον διανομή και υπηρεσίες ταχείας εξυπηρέτησης από το παράθυρο, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ,


Ο κ. Τσιακκής χαρακτήρισε ως καταστροφική την απόφαση αυτή για τη δημόσια οικονομικά καθώς και για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, καθώς, όπως είπε, τα Σχέδια Στήριξης της κυβέρνησης δεν καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων έστω κι αν δεν λειτουργούν.

Όλη η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει τα πακέτα στήριξης που θα ανακοινώσουν αύριο τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία στον Πρωταρά πραγματοποίησε ο Κώστας Κουμής
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)