Παρακολούθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης από την κρίση COVID-19

Η Eurostat, η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζει τον Στατιστικό Πίνακα Εργαλείων Ελέγχου της Ευρωπαϊκής Ανάκαμψης (European Statistical Recovery Dashboard).

Ο Πίνακας Εργαλείων Ελέγχου περιέχει μηνιαίους και τριμηνιαίους δείκτες οι οποίοι σχετίζονται με την παρακολούθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάκαμψης από την πανδημία COVID-19. Ο Πίνακας  αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τις στατιστικές αρχές των κρατών μελών.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είναι να βοηθήσει στη λήψη σωστών αποφάσεων παρέχοντας αντικειμενικά δεδομένα σε σύντομο χρόνο στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για τη λήψη επαρκών και έγκαιρων αποφάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης COVID-19.

Ο πίνακας εργαλείων ελέγχου διαθέτει περίπου 20 δείκτες, οι οποίοι καλύπτουν τομείς όπως οι μακροοικονομικές εξελίξεις, οι επιχειρήσεις, το εμπόριο και η αγορά εργασίας. Αυτή είναι η πρώτη έκδοση του πίνακα εργαλείων ελέγχου. Θα ενημερώνεται κάθε μήνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα και θα εμπλουτίζεται με νέους δείκτες. Διαθέτει ένα διαδραστικό οπτικό εργαλείο, συνδεδεμένο με τη βάση δεδομένων της Eurostat. Κάθε δείκτης μπορεί να διερευνηθεί μέσω μιας διαδραστικής προβολής γραφήματος. Είναι, επίσης, δυνατές οι συγκρίσεις μεταξύ χωρών και διαχρονικά. Τα δεδομένα μπορούν να ληφθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν. Κάθε έκδοση περιλαμβάνει κείμενο στο οποίο περιγράφεται η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην τελευταία διαθέσιμη περίοδο.

Ο πίνακας εργαλείων ελέγχου είναι διαθέσιμος στον ιστότοπο της Eurostat εδώ.

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)