Σκανδάλης: Πιάσαμε πάτο, ώρα μηδέν για τη διαφθορά

Τα οργανωμένα σύνολα πολιτών θα σταθούν στο πλευρό της Κυβέρνησης στις προσπάθειες της για πάταξη της διαφθοράς είπε σήμερα ο Πρόεδρος του Cyprus Integrity Forum, Μάριος Σκανδάλης, μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με οργανωμένα σύνολα ελέγχου κατά της διαφθοράς, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά τη σύσκεψη, ο κ. Σκανδάλης, μιλώντας εκ μέρους των οργανώσεων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόσκληση που τους απηύθυνε να συμμετάσχουν στη σύσκεψη, και είπε ότι «είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις προκαταρκτικές προτάσεις του Προέδρου αναφορικά με την πάταξη της διαφθοράς. Την ίδια στιγμή μας δόθηκε και εμάς η ευκαιρία να υποβάλουμε τις δικές μας θέσεις κα εισηγήσεις για πάταξη της διαφθοράς».
 
Ολοκληρωμένο πλαίσιο πρόληψης σε πολιτεία, κοινωνία και επιχειρήσεις
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκανδάλης αναγνώρισε ότι ήταν κοινή αντίληψη ότι «φτάσαμε στην ώρα μηδέν και πιάσαμε πάτο».

Για αυτό τον λόγο, πρόσθεσε, «αν θέλουμε να έχουμε την οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας για πάταξη αυτού του καρκινώματος, της διαφθοράς, τότε θα πρέπει να υπάρξει μια ολιστική προσέγγιση του θέματος και ένας στρατηγικός σχεδιασμός ούτως ώστε να μην αντιδρούμε απλώς στα διάφορα συμβάντα που βγαίνουν στην επιφάνεια, αλλά επιτέλους να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πρόληψης που να αγγίζει και τους τρεις πυλώνες ενός κράτους, δηλαδή αυτών της πολιτείας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων».

«Ευελπιστούμε ότι τώρα θα γίνει αυτό και εμείς, ως κοινωνικά σύνολα, εκφράσαμε την ετοιμότητα μας να σταθούμε στο πλευρό της Κυβέρνησης και όλων των διαφόρων εταίρων για να επιτευχθεί επιτέλους αυτός ο στόχος», επεσήμανε καταληκτικά ο κ. Σκανδάλης. 
 

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή