Μηδενική ανοχή στις παράνομες επεμβάσεις σε Κρατική Δασική Γη

Μηδενική ανοχή σε παράνομες επεμβάσεις σε Κρατική Δασική Γη, αναφέρει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 
Σε ανακοίνωση του, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι αμέσως μετά τον εντοπισμό παράνομης επέμβασης στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Πέτρας του Ρωμιού, εντός του Κρατικού Δάσους Ραντί και σε περιοχή Natura 2000, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο την προσαγωγή του παρανομούντα ενώπιον της δικαιοσύνης και την πλήρη αποκατάσταση του χώρου.
 
Σημειώνει, επίσης, ότι το Τμήμα, με επιστολή του στις 30/7/2019, είχε απορρίψει αίτηση ιδιώτη, ο οποίος μέσω του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών ζητούσε άδεια χρήσης του πιο πάνω χώρου για τέλεση πολιτικών γάμων.
 
«Παρά την απόρριψη της αίτησής του, ο εν λόγω ιδιώτης προχώρησε παράνομα σε εκρίζωση αγρωστώδους και φρυγανώδους βλάστησης, καθώς και σε ανασκαφή και μερική ισοπέδωση του χώρου. Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, το Τμήμα Δασών διαβεβαιώνει το κοινό ότι, όπου εντοπίζονται παράνομες ενέργειες ή επεμβάσεις σε Κρατική Δασική Γη, αυτές αντιμετωπίζονται με αυστηρή εφαρμογή του Νόμου. Επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή οι παρανομούντες προσάγονται ενώπιον της δικαιοσύνης», προσθέτει.
 
Το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι για αποτροπή παρόμοιων παράνομων επεμβάσεων πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους στην Κρατική Δασική Γη και καλεί, παράλληλα, τους πολίτες να ενημερώνουν τις αρχές «για παρανομίες που ενδεχομένως πέσουν στην αντίληψή τους και μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή του φυσικού πλούτου της χώρας μας».

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία στον Πρωταρά πραγματοποίησε ο Κώστας Κουμής
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)